Autoliv KLE anuncia el tancament i l’acomiadament de 290 treballadors

La planta, dedicada a la fabricació de cinturons de seguretat, es troba situada al Polígon Industrial Batzacs

Economia

La direcció de l’empresa Autoliv KLE, que fabrica accessoris per a automòbils, ha comunicat als seus treballadors de Granollers, que té intenció de tancar la planta que té al Polígon Industrial Batzacs.

CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona ha fet públic un comunicat en el qual diu que la direcció va informar del tema als treballadors de l’empresa el passat divendres.
 
Els responsables sindicals del Vallès i els representants del comitè d’empresa han expressat el seu “rebuig frontal” i han instat a la direcció a “obrir un període d’anàlisi de la situació i de negociació que pugui acabar en un procés de reindustrialització que hauria de garantir la continuïtat de l’activitat”.

La secció sindical de la UGT a Autoliv i el sindicat de la UGT MCA del Vallès Oriental demanen igualment una solució que passi per al manteniment dels llocs de treball aportant nova producció.

UGT fa una crida a les administracions
Des d’UGT es destaca que “històricament la plantilla d’Autoliv a Granollers ha treballat per aconseguir d’una forma negociada carregues de treball i nous productes, que han servit per a mantenir la producció a Granollers”.

La UGT afirma a través d’un comunicat que “treballarà en aquesta mateixa línia i objectiu,  per tal d’ aconseguir de forma negociada s’implementin mesures que serveixin per aconseguir la millor solució per als treballadors. Mesures que no deixen de passar per al manteniment de la planta de Granollers”.

La UGT fa una crida a totes les administracions per treballar totes en un mateix objectiu i no permetre aquest tancament i reclama la derogació de totes les reformes que facilitant aquestes mesures empresarials.

La planta de Granollers, dedicada a la fabricació de cinturons de seguretat i que té una plantilla de 290 persones, ha vist disminuir la seva producció els darrers anys i també la plantilla, segons han assenyalat els treballadors.
 
Per la quantitat de persones afectades, des que es va iniciar el darrer període de crisi l’any 2007, aquesta és l’empresa de Granollers més gran que es veu immersa e involucrada en un procés d’aquestes característiques.  

Edicions locals