L’Arxiu Municipal i l’AC commemoraran el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Es farà una xerrada sobre el teatre de l’Associació i dos projeccions de curtmetratges

Cultura

L'Arxiu Municipal ha programat actes en col·laboració amb l'Associació Cultural de Granollers per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Dimarts (17 h), a Can Jonch, es farà una tertúlia sobre El Teatre de l'Associació Cultural, el TAC, amb el testimoni de Josep Maria Farnés i la projecció del curtmetratge Comediants (1976), de Joan Corbera Santanach.

D'altra banda, divendres 30 (19 h), al Centre Cultural, es farà la projecció del curt Setze trenta-dos (1971), de Lambert Botey, del Fons Cineclub de l'Associació Cultural de l'Arxiu Municipal.

Novetat al portal de l'Arxiu Fotogràfic: 'TAC 1974-1986'
Coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, l'Arxiu Municipal també publicarà una mostra més d'imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic. Es tracta d'una selecció de més de 300 fotos del Teatre de l'Associació Cultural, dels anys 1974 a 1986. Amb aquesta mostra, titulada TAC 1974-1986, ja hi haurà unes 2.000 imatges de la ciutat a l'abast de tothom, al portal de l'Arxiu Fotogràfic.

La celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, proclamada per la UNESCO l'any 2005, és una iniciativa per conscienciar la població mundial de l'alt risc de perdre el  patrimoni audiovisual, per la degradació dels materials i l'obsolescència tecnològica. També esdevé una oportunitat per mostrar la tasca de recuperació i conservació que s'està portant a terme des de diferents institucions.

Edicions locals