L’abstenció del PSC permet que Granollers sigui municipi oposat al Tractat Transatlàntic de Comerç

La moció va ser presentada per ERC

Economia

Granollers s’ha declarat municipi oposat al TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió), en defensa dels “serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social, el medi ambient i els drets de la ciutadania”. La resolució, presentada per ERC-AG, va rebre només el suport de la Crida-CUP, però l’abstenció del partit majoritari –PSC–, juntament amb CiU i C’s, permetia que la moció prosperés. El PP es va quedar sol votant-hi en contra.


El text aprovat sol·licita al Ministeri d’Administracions Públiques el seu suport a totes les iniciatives dirigides a mantenir el caràcter públic dels serveis socialment útils i la derogació immediata amb caràcter retroactiu de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local per legislar en lloc seu una nova normativa enfocada al desenvolupament de l’economia local. A més, demana al Ministeri d’Economia i Competitivitat la suspensió de les negociacions del TTIP i altres acords comercials similars, i insta el futur govern català a sotmetre a referèndum qualsevol proposta d’acord comercial entre la Unió Europea i els  Estats  Units, el Canadà o qualsevol altre estat.

La moció sobre els drets humans presentada per la CUP, en canvi, va rebre el vot contrari del PSC i el PP i no va prosperar. 

Edicions locals