L’Arxiu Municipal recorda l’evolució i història del TAC

La tertúlia s’incloïa dins del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Cultura

Per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, l’Arxiu Municipal de Granollers va organitzar una tertúlia, dimecres a Can Jonch, al voltant del teatre de l’Associació Cultural, el TAC, amb la presència de Josep Maria Farnés, que havia estat membre i capdavanter del grup.

Farnés va fer un repàs de la trajectòria del TAC, que va començar l’activitat el 1971 arran de les festes populars de Pompeu Fabra que es feien a la ciutat. “Va ser un moment de resorgiment a Granollers. En 10 anys, el TAC va passar de no ser res a entrar en contacte amb l’Institut del Teatre i els crítics més importants del moment”, va destacar.

El TAC, que va finalitzar la seva activitat el 1986, va crear el Cicle de Teatre de Granollers que des del 1972 va comportar que companyies nacionals i internacionals actuessin a la ciutat. “Al 1982 la Generalitat, pel que fa a cicles de teatre, destacava el de Sitges i el nostre”, remarcava Farnés, tot fent referència a com d’important va ser el TAC, no només a nivell local.

Destacava també l’estada d’Els Joglars i la participació al tercer cicle (1974) o al Festival Internacional de Titelles (1977), entre altres. El TAC va portar a terme 13 obres i 18 premis de teatre que van passar d’una dotació de 25.000 pessetes a 500.000. Finalitzada la tertúlia, es va passar el curtmetratge Comediants de Joan Corbera.

Edicions locals