Martí Porter guanya la 1a beca ‘Escrit per...’ amb ‘Ocell Rebel’

En total s’hi van presentar 11 projectes

Cultura

El garriguenc Martí Porter ha estat el guanyador de la primera beca Escrit per... convocada per l’Associació Cultural, l’Editorial Alpina, el Consorci de Normalització Lingüística i l’Arxiu Municipal de Granollers i amb un total d’onze participants de la comarca i voltants.


Amb l’obra Ocell rebel, Porter ofereix un joc entre l’alcalde Maspons de Granollers (1875), el músic Georges Bizet, un comandament carlí i una sèrie d’actors locals. “Em va fer gràcia presentar-m’hi per un tema de qüestions locals i perquè la beca té un calendari a seguir i a mi em costa disciplinar-me a l’hora d’escriure. Les coses poden ser tan universals com vulguis en clau local”, afirma Porter. L’autor situa l’acció durant la 3a guerra carlina i fa referència del relat que va escriure el mateix Maspons.

El jurat, format per 9 persones, ha destacat que l’obra guanyadora aporta una bona idea general de la història plantejada, està ben documentada, té connexió amb Granollers, qualitat i pot suscitar interès pel fet que s’explica ja que fins ara ha tingut poca transcendència. El jurat també ha destacat dues obres per la seva qualitat literària com són Leo de Joan Serra i El ventre de la bèstia d’Albert Rubio.

La beca, dotada en 2.000 euros, suposa un any de tutorització i la publicació de l’obra amb l'Editorial Alpina, prevista pel Sant Jordi del 2017. 

Edicions locals