Mercadona obre el nou establiment del polígon Jordi Camp

L’entrada en funcionament d’aquest tercer centre de l’empresa a la ciutat està prevista per aquest dimarts

Economia

Un bon nombre de treballadors ultimaven aquest migdia els voltants del nou centre comercial de Mercadona situat al Passeig de la Conca (polígon Jordi Camp), el qual entrarà en funcionament el proper dimarts, dia 10. 

Les obres del que serà el tercer establiment de Mercadona a Granollers es van iniciar el passat mes de maig. Els altres dos locals amb els quals compta aquesta empresa es troben ubicats al carrer de Sant Jaume cantonada carrer Navarra, i avinguda Sant Esteve.

Aquest nou centre comercial consta d’un edifici de plana baixa i planta, més un aparcament amb una capacitat de 178 places. L'establiment comercial ocupa una extensió de sala de vendes de 1.600 metres quadrats on s'ubiquen totes les seccions habituals que presenta: carnisseria, xarcuteria, perfumeria, alimentació envasada, begudes i drogueria. Hi destaquen les seccions renovades de productes frescos, com la peixeteria, que inclou peix directe de llotja, la de forn a granel, i la secció de fruita i verdura, que aposta pels productes de proximitat. 

L’establiment, situat en un espai que forma part d’una trama urbana consolidada segons una decisió adoptada pel Parlament de Catalunya l’any 2011, es troba situat molt a prop dels barri dels Instituts, amb el qual està connectat a través de la passera que hi ha sobre el Congost.  

Aquest supermercat ha suposat una inversió de 3 milions d'euros. En la construcció han participat 35 proveidors que han donat feina a 90 persones durant la fase de l'obra. 

Un total de 39 persones treballaran en aquest nou establiment, el segon que Mercadona posa en marxa a la comarca amb pocs dies de diferència, ja que divendres passat va obrir un a Mollet del Vallès. D'aquesta manera, tant Granollers com Mollet compten amb tres centres Mercadona. Del total de persones contractades, 25 corresponen a nous llocs de treball, tots veïns de Granollers. El procés de contractació de personal s'ha fet amb la col·laboració del servei local d'ocupació de l'Ajuntament de Granollers.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.15 a 21.15 hores. El nou centre incorpora un conjunt de mesures de caràcter ecoeficient (com ara recuperadors de calor, il·luminació més eficient, temporitzadors i portes automàtiques) que redueixen fins a un 20% el consum energètic. 

Com a exemples de fabricants interproveïdors a la comarca del Vallès Oriental, hi ha Saplex, fabricant de boses d'escombraries i de bosses per congelar aliments, amb seu a Canovelles; i Audens Food amb plantes a Granollers i Parets. Segons dades facilitades per Mercadona, l'empresa ha comercialitzat més de 4,7 milions d'unitats de canelons i més de 3,8 milions d'unitats de lasanyes d'Audens Food. I pel que fa  a la neteja i cura de la llar, Saplex ha servit 40,3 milions de rotllos de boses d'escombraries i 7,7 milions de paquets de bosses per congelar aliments durant el 2012. 

Edicions locals