L’artista Enric Maurí proposa activitats en relació a la seva exposició ‘Mecanismes del ser’

Es faran aquesta tarda (17.30 i 18.30 h) i dissabte a diferents espais de Granollers

Cultura

Enric Maurí, artista cardedeuenc, proposa un seguit d'activitats a l'entorn de l'exposició que actualment es mostra a l'Espai Obert del Museu de Granollers i que porta de títol Mecanismes del ser.
Avui (17.30 h) , l’artista durà a terme una acció a la Porxada, especialment a familiars de persones que varen patir la guerra civil espanyola i també a les persones que varen fugir de la guerra de Sarajevo i que actualment viuen a Catalunya.


Aquesta activitat vol agrupar dos moments fatídics com són el bombardeig de l'aviació feixista a Granollers el 31 de maig de 1938 i la guerra a Sarajevo de l'any 1992 i compartir el dolor dels uns i dels altres; un acte de germanor a partir del dolor.

Seguidament, a la sala d’actes del Museu de Granollers (18.30 h), es projectarà el llargmetratge Sarajevo 2000, la postguerra i la fragilitat dels tractats de pau i se’n farà un col·loqui, a càrrec d'Enric Maurí, autor; Teresa Blanch, comissària de l'exposició; i de Mercè Alsina, crítica d'art i comissària independent.

El llarmetratge pretén fer un retrat de Sarajevo després de la guerra. És una introspecció a través de projeccions, performances i imatges d'arxiu de guerra. El projecte audiovisual es qüestiona què passa quan es dóna per finalitzada una situació de guerra, quan s'evidencien la tristesa, la sol·litud, el buit i analitza, després de 20 anys, si els tractats de pau són de pau o de no guerra.

D’altra banda, dissabte (18 h), l’artista oferirà una visita comentada de l’exposició.

Totes les activitats són gratuïtes.

Edicions locals