Josep M. Àlvarez: “Cal derogar la reforma laboral”

Fins el proper dia 23, prop de 21.000 delegats de la UGT hauran de decidir la ratificació de l’Acord Interprofessional de Catalunya

Economia

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Álvarez, ha presentat aquest matí a la seu del sindicat de Granollers, el preacord de l’Acord Interprofessional de Catalunya que els seus delegats hauran de ratificar els propers dies.

En aquest sentit, Álvarez ha destacat la necessitat de tornar als convenis col·lectius, molts d’ells sense vigència a conseqüència de la reforma laboral, per tal de recuperar “els drets perduts pels treballadors durant aquest llarg període de crisi”. Un dels aspectes més importants que estableix aquest document fa referència a la flexibilitat en relació a la millora de la posició competitiva de l’economia i de les empreses, la necessitat d’ampliar les seves expectatives professionals i de promoció amb una major formació, i que els canvis organitzatius es produeixin a les empreses en un context de major participació de la representació legal dels treballadors.
 
Per Álvarez, aquest document ha de convertir els convenis col·lectius en “una eina imprescindible per situar les relacions laborals en un context molt més favorable pels treballadors”. En aquesta línia, el secretari general de la UGT ha recordat que durant els darrers anys els salaris s’han vist afectats per la situació crítica de l’economia i les empreses, i per procediments aliens als convenis col·lectius (inaplicacions, ERO...).
 
Segons Álvarez, la sortida de la crisi, i la millora de la productivitat i de la competitivitat empresarial que es detecta actualment, són ara factors clau per la consolidació de la recuperació econòmica i de l’ocupació. “Ha arribat l’hora de demanar millores salarials després de tants anys de congelació de salaris, de precarietat laboral i de pèrdua de llocs de treball”, ha dit el secretari general de la UGT.
 
Demanen la derogació de la reforma laboral
Durant l’assemblea que el líder sindical ha mantingut amb uns quants delegats de la comarca, s’ha donat a conèixer el manifest electoral de la UGT de Catalunya per a les properes eleccions generals del 20 de desembre. Álvarez ha manifestat que demanaran als partits polítics que deroguin totalment la reforma electoral actual que “tan mal ha fet i fa als treballadors”.

En el mateix sentit, s’ha manifestat Òscar Riu, secretari comarcal de la UGT del Vallès Oriental. Àlvarez i Riu han coincidit en assenyalar que “els partits que vulguin comptar amb el vot dels treballadors hauran de tenir molt en compte aquesta qüestió el 20-D”.
 

Edicions locals