El producte de proximitat, del mercat al plat

La Porxada acull dissabte el Tast gastronòmic i mercat de varietats locals

Economia

Dissabte, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, la plaça de la Porxada acollirà un tast gastronòmic i mercat de varietats locals, que organitza conjuntament l'Ajuntament de Granollers, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Banc de Llavors del Vallès Oriental.

El mercat s'obrirà a les 11 h amb parades de productors de Palou, de productors adherits a la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i dues cerveseres artesanes.

A les 11.30 h s'iniciarà una demostració de cuina en directe (show cooking) de tres tastets proposats pel Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental: arròs melós de conill i carxofes morades, cuinades per David Vàzquez de Restaurant Denominació d’Origen; cap i pota de vedella amb samfaina i mongetes del ganxe, a càrrec de Julià Bellalta del resturant El Portal Vell &La Cruïlla, i ous estrellats amb patata i botifarra negra, de Miquel Sala del Sant Miquel Gastronòmic Restaurant. A partir de les 12 h es vendran els tiquets per fer la degustació d'aquests tastets, que tindran un preu a 2,5 euros.

El mercat, que tancarà a les 14 h, es tornarà a reprendre a les 17 h i mitja hora més tard es repetirà la demostració de cuina en directe, a càrrec del col·lectiu Cuina VO, que agrupa cuiners i restaurants del Vallès Oriental que promouen les singularitats de la cuina vallesana, a partir dels productes locals i els productors artesans i de qualitat de la comarca.

Els tastets seran d'escudella de pagès barrejada, a càrrec d'Andreu Fernández de la Fonda Europa (1,5 euros); pollastre de Palou rostit per Carles Quesada del restaurant Can Major de Montmeló (2,5 euros), i quallada, feta per Pau Gener de Vinòmic Restaurant (1 euro). A partir de les 18 h es vendran els tiquets per degustar aquests tastets.

En aquesta activitat hi col·labora el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Cuina VO, el suport de la Xarxa productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i el Servei d’Ocupació de Catalunya, Departament d’Empresa i Ocupació, i Fons Social Europeu.

Edicions locals