CiU i Crida per Granollers-CUP demanen uns pressupostos participatius

Representants dels dos grups municipals donen a conèixer la seva petició a l’equip de govern de l’Ajuntament amb poques hores de diferència

Política

Àlex Sastre, portaveu del Grup Municipal de Convergència i Demòcrates, ha donat a conèixer aquest dimarts al vespre, el seu projecte per tal que l’Ajuntament posi en marxa un pla per elaborar els pressupostos municipals a través d’un procés participatiu. Exposat ja en el ple ordinari que es va celebrar el mes d’octubre, Sastre insisteix en la idea que l’equip de govern obri l’elaboració dels pressupostos a la participació ciutadana seguint el model que han posat en marxa d’altres ajuntaments del Vallès, cas de Parets del Vallès i la Garriga, i de Catalunya, com fan Vic, Terrassa, Sabadell i Vilafranca del Penedès.

El portaveu convergent considera que “la ciutadania demana que la política institucional evolucioni i s’obri a la participació de la gent més enllà del seu vot cada quatre anys”. Segons Sastre, es tracta d’una petició que els grups de la minoria reclamen a l’equip de govern per “millorar en la participació ciutadana, àmbit en el qual Granollers té mancances”.
 
El procediment a seguir passaria per la creació d’un grup de treball on els diferents grups municipals hauran de delimitar el protocol a realitzar i com s’ha de treballar. Aquest protocol de treball hauria de decidir quins àmbits del pressupost es vincularan a un procés participatiu, com es vehicularan les propostes, qui i com es podrà participar, etc. En aquest sentit, Sastre ha destacat que “Granollers és una ciutat territorialment organitzada en uns barris actius, amb un teixit associatiu potent i amb una ciutadania madura i preparada per encarar un procés d’aquestes característiques”.
 
La Crida-CUP també vol uns pressupostos participatius
Poques hores després de conèixer el pla del grup municipal de CiU en relació a la petició d’uns pressupostos participatius, dimecres al matí el grup municipal de la Crida-CUP anunciava el registre d’una moció sobre aquesta qüestió.
 
La Crida-Cup denuncia que l’Ajuntament aprovi tan tard els pressupostos municipals i reclamen a l’equip de govern que “es comprometi de cara al proper exercici a presentar abans del 15 d’octubre la proposta de pressupostos per al 2017”.
 
Tanmateix, proposen que “es creï una comissió municipal d’estudi, amb representants de tots els grups, que elabori una proposta de Reglament de pressupostos participatius”. El seu desig és que els pressupostos generals de 2017 es puguin elaborar ja de forma participativa.

Edicions locals