La Xarxa C-17 es crea formalment i presenta els 8 projectes clau

L'entitat, presidida per Josep Mayoral, reclama la millora de la seguretat i fluïdesa de trànsit en aquest eix viari

Economia

Aquest divendres, a Vic (Osona), s'ha constituït formalment la Xarxa de la C-17, formada per una trentena de municipis, com Granollers, Mollet, Montmeló, Parets, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Canovelles, les Franqueses, la Garriga, el Figaró-Montmany i l'Ametlla, així com diverses empreses i entitats, entre les quals, Sagalés, Estabanell Energia, Comforsa, Pimec, Unió Empresarial Intersectorial del Vallès Oriental i la Cambra de Comerç de Barcelona, entre altres.

La Xarxa de la C17 ja està creada com associació amb una comissió executiva presidida per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, a la vicepresidència i el secretariat a càrrec de l’alcalde de Ripoll, Jordi Monell

La Xarxa C17 entén el corredor viari i ferroviari de la C17 com un dels principals eixos de l’activitat productiva de Catalunya, malgrat la manca d'atenció històrica en termes d'inversió. L'impacte econòmic i social del seu desenvolupament tindrà efecte multiplicadors al territori i per tot Catalunya. L’associació fa dos anys que treballa, especialment en quatre grups estratègics: infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística.

Avui a Vic s’han exposat els 8 projectes que s’hauran de desplegar i duu a terme. El primer és el desdoblament de la línia de tren R3, "que ha d'implicar millores de comunicació, de freqüència de pas i horaris". La Xarxa C-17 també reclama solucions a la carretera C-17, que "necessita guanyar seguretat i fluïdesa de trànsit, cal el desdoblament de la via entre Lliçà d’Amunt i Parets.

Entre els 8 punts hi ha també el Pla Director del Circuit de Velocitat, els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026, que implica un "canvi del model turístic que passi per la millora de les infraestructures de comunicació", i prrojectes europeus d’especialització i competitivitat territorial (impulsar el món del motor-esport, la salut i la metal·lúrgia com a projectes que tenen una interessant especialització en l’eix de la C17 i que són competents territorialment per formar part de projectes europeus).

Les entitats de la Xarxa també consideren que cal avançar en el desplegament de la fibra òptica, la xarxa elèctrica i els subministraments d’energia als polígons industrials, així com impulsar la FP Dual, amb un paper central de la Universitat de Vic.

Finalment, la Xarxa C-17 reclama un impuls al transport públic en carretera, amb el desplegament d’un Pla de transport de viatgers.

La Xarxa C17 és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l’ocupació en el seu àmbit.

Edicions locals