Els treballadors d'Autoliv Kle ratifiquen l'acord amb la direcció

El tancament definitiu de la planta granollerina es posposa fins al 31 de març de 2017

Economia

La plantilla d'Autoliv Kle de la planta del polígon Batzacs de Granollers ha ratificat aquest matí per una amplíssima majoria (amb 253 vots a favor, 12 en contra i 1 abstenció) el principi d’acord que van assolir ahir per la tarda el comitè d’empresa i la direcció de l'empresa, amb la mediació de l’Administració.

CCOO d’Indústria de Catalunya, malgrat que lamenta que no s’hagi pogut evitar el tancament de la planta de Granollers, fa una valoració positiva de l’acord, ja que s’han aconseguit les millors condicions possibles per a la plantilla, per sobre del que plantejava inicialment l’empresa, "gràcies a l’esforç negociador del comitè i a la pressió de la vaga dels treballadors i treballadores". També UGT destaca la pràctica unanimitat de la plantilla alhora de ratificar l'acord.

Aquest ha permès posposar el tancament definitiu de les instal·lacions com a màxim fins al 31 de març de 2017 (tot i que les extincions de contractes finalitzaran el 21 de desembre de 2016). En el marc d’aquest acord també s’ha tancat l’increment salarial per a l’any que ve, que serà el que s’acordi en el Conveni del metall de la província de Barcelona, garantint un increment mínim d’un 1,1%. A més, l’empresa es farà càrrec dels salaris i les cotitzacions corresponents als dies de vaga i també assumirà els dies d’atur consumits en els ERO temporals que s’han fet. 

El principi d’acord preveu prejubilacions per als treballadors que tinguin a partir de 55 anys a 31 de desembre de 2016, als quals l’empresa complementarà la prestació fins al 80% del salari, amb un increment anual del 0,7% fins als 63 anys.

En el capítol econòmic, s’ha acordat la indemnització corresponent a l’acomiadament improcedent (els afectats per la mesura extintiva percebran en el moment de l'extinció del seu contracte una indemnització equivalent a 45/33 dies, amb un màxim de 42/24 mensualitat, de salari per any treballat), més una quantitat lineal de 25.000 euros per a tothom (a excepció dels treballadors de categoria manager) i un bonnus addicional de 2.600 euros que es podrà cobrar mensualment al llarg de l’any que ve o de cop, quan deixin l’empresa (els treballadors percebran un import garantit de 12 mensualitats de 216,67 euros, en concepte de plus de qualitat de 2015). A més, els treballadors que continuïn en plantilla se’ls pagarà un bonnus mensual de 250 euros en concepte de productivitat (la companyia pagarà des de l'1 de gener de 2016 un plus mensual de 250 euros a cada empleat, a excepció dels managers, si es compleixen els objectius globals de la planta de qualitat i productivitat fixants).

Segons ha detallat la UGT, a efectes dels punts anterios, el salari regulador serà el de 31 de desembre de 2015, llevat per a les baixes que es produeixin en el 2016, a les quals s'aplicarà l'increment fixat per conveni (mínim de l'1,1%). La companyia garantirà la compensació dels dies consumits dels Expedients de Regulació d'Ocupàció Temporals aplicats a l'empresa, en cas de deducció pel SEPE.

D'altra banda, l'empresa ha ofert la possibilitat de trasllat a la planta de València, amb ajudes per al lloguer i el trasllat, i ha contractat els serveis d’una empresa de recol·locació per ajudar els treballadors i treballadores a reincorporar-se al mercat laboral.

Edicions locals