Més d'una vintena de restaurants, tres de Granollers, participen a les primeres jornades gastronòmiques de llegums del Vallès

Els restaurants DO, El Trabuc i la Fonda Europa oferiran plats amb diverses varietats de llegums

Economia

Avui, dimarts, neixen les primeres Jornades Gastronòmiques de llegums el Vallès, organitzades pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Associació Gastronòmica  CuinaVO, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Convívium Slow Food del Vallès Oriental  i l’Associació Llavors Orientals.  L’objectiu de les Jornades és donar a conèixer les  varietats locals de llegums del Vallès mitjançant menús gastronòmics singulars i apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca i de les comarques circumveïnes, a la vegada que es pretén treballar per millorar la Biodiversitat del nostre territori.

En total, en aquestes primeres jornades,  s’han adherit 28 restaurants de 20 municipis, on els ciutadans podran degustar diferents plats elaborats amb cigrons menuts, mongetes del ganxet, del carall, de genoll de Crist i Rènega negre, entre altres varietats. Actualment disposem de més de 30 productors de la comarca que aquest any tenen una producció de llegums.

Cada restaurant participant en les jornades que es prolongaran fins al 15 de gener de 2016,  ha rebut el pòster El Vallès és terra de llegums, que identificarà les jornades, i la fitxa Al Vallès Oriental recuperem la Biodiversitat cultivada: La mongeta del carall o carai, el llistat actualitzat amb els productors de la Xarxa Productes de la Terra que tenen aquest any llegums i el directori d’empreses i productes 2015 de la Xarxa Productes de la Terra. Els representants de la cuina del llegum a Granollers seran el restaurant DO, El Trabuc i la Fonda Europa.

Dilluns es presentaven les Jornades amb la presència del president del Consell Comarcal, David Ricart; la consellera de promoció econòmica, Núria Hernández; la presidenta del col·lectiu CuinaVO, Cristina Candelich; el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental,  Pep Salsetes de l’Associació Slow Food Vallès Oriental i Ricard Alcojor de l’Associació Llavors Orientals.

A banda dels restaurants DO, El Trabuc i la Fonda Europa, també hi participaran l’Avet Blau, de Fogars de Montclús; Càmping El Pasqualet, de Caldes; Can Candelich, La Terraza i Can Cuch, de Cànoves i Samalús; Can Gual Agroturisme, de l’Ametlla; Can Major, de Montmeló; Can Parera i El Jardí, de Parets; Can Poal, de Vallromanes; Capicúa, de Cerdanyola del Vallès; Casum l’Olla, de Cardedeu; El Bellver, de Tagamanent; El Cruce, de Sant Celoni; El Parque, de Santa Agnès de Malanyanes; El Pla, de la Roca; El Portal Vell & La Cruïlla, de Lliçà d’Amunt; Fonda Montseny; Hotel Molí de la Torre, de Bigues i Riells; La Mama, de Santa Eulàlia de Ronçana, i Mas Corts, de Sant Fost.

Edicions locals