La immobiliària Argenta, de la família Camp, ha presentat suspensió de pagaments

Amb un passiu de 50 milions d’euros, els propietaris són els germans Francesc, Albert, Carles i Josep Maria Camp Pérez

Economia

L’empresa immobiliària Argenta, amb seu a Granollers, va sol·licitar fa uns dies concurs de creditors voluntari per anar a liquidació. L’auto de declaració, segons informacions de la revista Expansió, es va dictar el passat dia 11 de desembre al Jutjat Mercantil núm. 9 de Barcelona.

Argenta, dels quals són propietaris els germans Francesc, Albert, Carles i Josep Maria Camp Pérez, forma part de les empreses creades per l’empresari granollerí Joan Camp anys després que, juntament amb els seus germans Josep i Albert, posessin a la venda l’empresa Sabons Camp l’any 1989 per 180 milions d’euros. Aleshores l’empresa va passar a mans del grup alemany Reckitt Benckiser, que segueix amb la producció de sabons al Polígon Jordi Camp.
 
L’empresa compta amb un actiu de 20 milions d’euros. Segons l’auto, hi ha un total de 159 finques registrals (habitatges, places d’aparcament i locals comercials) al Vallès Oriental. L’administradora concursal és Yvone Pavia, del despatx Brugueras, Garcia-Bragado & Asociados de Barcelona.
 
Argenta ha presentat un passiu de 50 milions d’euros; dels quals una gran part estan en mans de la banca i d’aquest import, el 50% pertany a Sareb, el banc dolent.
 
El control d’aquesta important immobiliària es realitza a través de Simbel, amb seu a Rotterdam, L’any 2013, la companyia tenia un passiu financer de 46,26 milions d’euros, dels quals 35,05 milions són amb entitats de crèdit i 8,9 milions, amb empreses associades del grup. L’any 2013, la seva xifra de negoci va ser de 9,82 milions d’euros i va tenir unes pèrdues de 5,22 milions d’euros.
 
Cal destacar que durant els anys 90, aquesta societat va estar estretament relacionada amb Granollers, i més concretament amb el Club Bàsquet Granollers. Amb seu al centre de la ciutat durant molts anys, actualment havia traslladat l’activitat a l’Avinguda Europa núm, 13, a una nau de König del Polígon Palou Nord. 

Edicions locals