El pla de millora a l’antiga empresa Vissa preveu la construcció de 45 habitatges

La rehabilitació del sector de l’illa als carrers Llevant, Josep Pinyol, Orient i Quevedo incorporarà una nova plaça al barri

Economia

L’Ajuntament de Granollers ha aprovat el pla de millora urbana d'un sector que que permetrà construir un total de 45 habitatges als terrenys de l’antiga empresa tèxtil Viuda Sauquet, SA (Vissa), situada en una illa compresa pels carrers Llevant, Josep Pinyol, Orient i Quevedo.
 

Es tracta d’un projecte urbanístic planificat al POUM (Pla d’Ordenació Urbanístic Municipa) de l'any 2012 que es podria posar properament en marxa -encara no hi ha cap pla d’obres previst- si els propietaris o promotors d’aquest espai així ho decideixen.
 
La construcció dels 45 habitatges plurifamiliars anirà acompanyada d’un aparcament soterrat i un espai de caràcter públic de més de 1.000 metres quadrats que possibilitaran, segons ha informat la regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, “adequar correctament la zona i proporcionar als veïns d’una nova plaça que se suma a la d’Amadeu Castellano, situada molt a prop”.
 
Fet aquest primer tràmit del pla de millora urbana, ara caldrà estar a l’espera de la seva aprovació definitiva per encaixar la totalitat del projecte.
 
Donació a l’Arxiu Municipal del Fons Viuda Sauquet
L’empresa tèxtil Viuda Sauquet  es trobava situada al carrer Orient des de 1940. Dedicada a l’estampació i venda de teixits de cotó com a empresa especialitzada en articles per a l’hostaleria i la llar, va tancar definitivament el mes de març de l’any 2013, fet pel qual es va convertir en una de les poques empreses tèxtils que seguia funcionant dins el nucli urbà, ja que d’altres empreses, cas de Roca Umbert, ho van fer molts anys abans, concretament l’any 1991.
 
Tot just després del seu tancament, la família Sauquet va fer donació a l’Arxiu Municipal del Fons Viuda Sauquet, format per més de 15 metres de documents. Es tractava d’una documentació de gran interès cultural ja que contribuïa, segons van destacar des de l’Arxiu Municipal, “a completar el coneixement de part de la història local, a l’entorn de l’activitat tèxtil”.
 
A més de documentació i mostraris de fil i roba d’èpoques passades, la família va donar a l’Ajuntament béns mobles de l’empresa (màquines i equips de producció), que custodia el Museu de Granollers. Can Muntanyola va exposar durant un temps la maquinària donada

Edicions locals