Pimec i l'Ajuntament de Granollers signen un acord per tenir cura del relleu generacional a les empreses familiars

El conveni vol evitar les situacions de manca de planificació en la successió que posen en risc la supervivència de la firma

Economia

PIMEC Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers han establert un conveni de col·laboració que té per objectiu assegurar la continuïtat de les empreses familiars immerses en un procés de relleu generacional. L’acord es va signar dilluns a Can Muntanyola, per la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, i el president de PIMEC Vallès Oriental, Vicenç Paituví.

La iniciativa neix de la col·laboració publicoprivada entre les dues institucions per tal de sumar recursos, coneixements i expertesa en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. El consistori granollerí se suma així al programa de relleu generacional i protocol familiar de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.

Segons Pimec, actualment més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió. El programa vol evitar la poca planificació que accentua les interferències, no només en les estratègies, sinó també en la pròpia gestió, i posa en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres.

La regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, ha manifestat que “l’Ajuntament de Granollers acompanya i dóna suport a les petites i mitjanes empreses en la seva continuïtat i relleu generacional i, en aquest sentit, considera de molt interès col·laborar en aquest projecte per a les empreses de Granollers i de la comarca".

El president de PIMEC Vallès Oriental ha destacat “la importància que té garantir el relleu generacional de les petites i mitjanes empreses familiars de Granollers, ja que són les que creen ocupació i llocs de treball però també tenen un valor social, pel coneixement i experiència acumulada, que va més enllà de la pròpia empresa”.

Segons Pimec, l'empresa familiar representa el 66% del teixit empresarial, proporciona un 57% de l’ocupació i la seva facturació arriba al 55% del total. Per demarcacions, Girona té un 82% d’empreses familiars, Tarragona un 73%, Lleida un 72% i Barcelona un 62%.

Edicions locals