L'Escola Pia, Pimec i La Caixa assessoraran i finançaran emprenedors en risc d'exclusió

El centre granollerí és un dels punts del programa d'integració laboral Incorpora

Economia

L'Escola Pia de Granollers i Pimec són dues de les entitats que col·laboren amb l'Obra social La Caixa i MicroBank en una nova iniciativa que pretén fomentar l'emprenedoria entres els usuaris del programa d'integració laboral Incorpora, que ofereix formació, acompanyament i finançament a persones en risc d'exclusió social amb voluntat d'autoocupar-se.


La iniciativa s'adreça, doncs, a persones amb idees de negoci o coneixedores d’una professió que són capaces de crear una empresa si reben un bon assessorament, juntament amb la inversió inicial necessària. La inserció mitjançant l’autoocupació permet augmentar les seves possibilitats de sortir de la situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta premissa, Incorpora dissenyarà itineraris personalitzats per a usuaris del programa que apostin per l’autoocupació com a via per accedir al mercat laboral.

Incorpora comptarà amb 11 Punts d’Autocupació a tota Catalunya, com l'Escola Pia de Granollers.

En total, el programa preveu impulsar 40 punts d’autoocupació durant el 2016, que permetran l’acompanyament de 2.400 persones i la creació de més de 600 microempreses.

MicroBank crearà una línia de finançament de 5 milions d’euros anuals dirigida a aquests usuaris del programa Incorpora que vulguin iniciar un projecte d’autoocupació o petit negoci. Aquest banc social també facilitarà formació als tècnics d’autoocupació de les entitats socials col·laboradores del programa Incorpora. A més, assignarà una oficina de referència a aquestes entitats, que canalitzaran la sol·licitud de finançament.

Edicions locals