Avalot–Joves de la UGT ajudarà a inserir-se laboralment a 20 joves

Adreçat a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen, el programa ‘Construeix el teu futur’ forma part de la Garantia Juvenil de la Unió Europea

Economia

Avalot- Joves de la UGT de Catalunya oferirà assessorament integral a 20 joves del Vallès Oriental que ni estudien ni treballen a través del programa Construeix el teu futur, un projecte que forma part de la Garantia Juvenil de la Unió Europea. 

Segons Òscar Riu, secretari general de la UGT del Vallès Oriental, i Afra Blanco, portaveu nacional d’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, el programa oferirà assessorament integral (competencial, recerca de feina, etc. ) a un total de 20 joves per tal d’ajudar-los a construir el seu projecte professional. La sortida final pot ser a través de la inserció laboral o de retorn al sistema educatiu.
 
Els representants d’UGT han destacat especialment la importància que té una proposta com aquesta en una comarca, la del Vallès Oriental, considerada com “la comarca jove de Catalunya”, ja que un 21% de la seva població activa se situa entre els 15 i 29 anys, una xifra considerablement superior a la que presenten la resta de comarques.
 
En relació al percentatge d’aturats, cal destacar que de les 29.306 persones que hi ha a l’atur actualment, un 20,79% d’elles té entre 16 i 24 anys.  
 
Blanco ha dit que “a partir de la nostra experiència a través del GRA des de l’any 2002 en el camp ocupacional, sabem perfectament com fer aquest projecte d’assessorament i de formació”. Aquells joves que estiguin interessats en participar-hi poden demanar informació al GRA, de la plaça de l’Església, i a l’UGT, carrer d’Esteve Terrades núm. 30.  
 
Amb una durada d’un any, el programa incidirà en les possibilitats laborals i educatives dels joves seleccionats. Per sectors i segons assenyala Blanco, “la demanda per aquest tipus de persones sense massa formació passa per l’hostaleria, el comerç, les vendes i el sector del lleure”. 

Edicions locals