L’Arxiu Municipal crea la Col·lecció Josep Bosch Ganduxer

Avui, dijous, els germans Bosch Ganduxer han fet la donació del material a l’Ajuntament

Cultura

Unes 2.000 fotografies, 3.000 postals, programes de cinema, cromos i cartells, del 1900 al 1990, és el que a partir d’ara formarà part de l’Arxiu Municipal de la ciutat gràcies a la donació que han fet aquesta tarda, a l’Ajuntament, els germans Bosch Ganduxer i que estarà recollida a la Col·lecció Josep Bosch Ganduxer. “És el record d’el Josep, el nostre germà. Ell era un aficionat al col·leccionisme i estava enamorat de Granollers, sobretot del barri del Lledoner”, ha dit Montserrat Bosch.

Els germans Rafael, Margarita, Montserrat, Jordi, Neus i Maria Rosa Bosch Ganduxer han signat avui el contracte que regula la donació de la documentació, que havia conservat Josep Bosch, que va morir el 2014 amb 70 anys. “El setembre del 2014 ens trobem que hi ha tota aquesta documentació i decidim que volem donar-ho a l’Ajuntament perquè pugui estar a l’abast de tothom”, ha afegit Bosch.

Josep Bosch i Ganduxer, fill de Granollers, havia estat fuster ebenista i un gran col·leccionista de rellotges, discos, fotografies i altres objectes, entre els quals obres de l’artista Amador Garrell. La donació també inclou dibuixos originals utilitzats com a grafisme, publicitat de diversos comerços de la ciutat, programes d’actes i festes i retrats d’estudi del fotògraf Josep Bosch i Comas. “La ciutat avui és més rica i la podrem conèixer més en molts aspectes”, ha dit Alba Barnusell, regidora de Comunicació i Relacions Institucionals.

L’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, ha afegit que aquests actes estan “plens de memòria, història i estimació cap a la ciutat”. Mayoral ha considerat l’acte d'entrega de tot aquest material com un homenatge a la gent senzilla, referint-se en aquest cas a Josep Bosch. “Podem avui visualitzar-ho de manera col·lectiva i preservar els costums per fer-ho arribar a altres generacions”, ha conclòs.

Donació al Museu de Granollers
Els germans i germanes Bosch també formalitzen la donació al Museu de Granollers de 22 pintures i dibuixos d’Amador Garrell Soto, coincidint amb l’any del centenari del naixement de l’artista.

L’exposició es podrà veure a partir del maig d’aquest 2016.

Edicions locals