L'empresa Minibatt presenta al Mobile World Congress un carregador sense fils

Es tracta d'un disc que es connecta al corrent elèctric i s'emplaça sota qualsevol superfície per carregar els mòbils

Economia

L'empresa MiniBatt, amb seu a l'avinguda Sant Julià del polígon Congost de Granollers, presentarà aquesta setmana al Mobile World Congress (MWC) el primer carregador del món per a mòbils invisible i sense fils. Segons indicava el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, aquesta és una de la seixantena d'empreses catalanes que tindran representació al congrés, per mitjà de l'espai facilitat pel govern català.

L'aparell és un disc de 80 mil·límetres que es connecta al corrent elèctric i es pot emplaçar sota qualsevol superfície de fusta, plàstic o vidre. Per carregar la bateria dels dispositius únicament cal col·locar-los sobre aquesta superfície, que inclou un adhesiu que indica la zona de càrrega. D'aquesta manera, el telèfon no es connecta a cap aparell ni és necessari un contacte físic amb el carregador. La firma ha començat a comercialitzar aquest producte a fabricants de mobiliari, restaurants, oficines i sales d'espera.

En un principi, MiniBatt es dedicava a fabricar components per a l’automoció. El 2012 es va començar a treballar en el camp dels bancs d’energia portàtils que permeten posar en marxa una bateria descarregada d’un cotxe. Aquesta tecnologia és la que ara s'aplica als mòbils.

Edicions locals