El Banc Farmacèutic celebra dissabte una jornada de recollida de medicaments

Vuit farmàcies de Granollers i les Franqueses participen a la iniciativa solidària

Societat

Dissabte tindrà lloc, de 10 a 14 h, la novena Jornada de Recollida de Medicaments que, sota el lema Dóna un medicament a qui ho necessita, espera recollir els més de 50.000 medicaments sol·licitats. Hi participaran set farmàcies de Granollers (Viñamata, Gemma Font, Parera, Olivet, Bellavista, Clascà Riera, i Pou) i una de les Franqueses (Sagalès).

Durant aquestes 4 hores els voluntaris, que es poden inscriure a través del web www.bancofarmaceutico.es, animaran els ciutadans a comprar un dels medicaments sol·licitats per les 123 entitats assistencials de tota Espanya amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic. Només es recolliran els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes.

Els medicaments recollits, entre 700 farmàcies de 12 províncies (Barcelona, Lleida, Tarragona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Castelló, València i Sevilla), es quedaran dins de les farmàcies fins que les 123 entitats assistencials (Càritas, Creu Roja, entre altres) passin a recollir-los uns dies després.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic Àlex Brenchat comenta que “la jornada promou un gest de gratuïtat, on les persones hi participen de forma desinteressada (ciutadania, voluntariat i farmàcies). Aquest gest solidari dóna exemple als ciutadans convidant-los a col·laborar comprant algun dels medicaments que es necessiten”.

Edició anterior
L’any passat es van recollir 25.000 medicaments a les 550 farmàcies que van participar a la Jornada de Recollida de Medicaments. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats assistencials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

Edicions locals