Convergència i Demòcrates vol que el pla de xoc incentivi la contractació des de l’empresa

Àlex Sastre aposta per crear noves partides de subvenció per contractació a aturats de llarga durada i majors de 45 anys i a joves

Política

El grup municipal integrat per Convergència i Demòcrates ha presentat aquest dimarts les principals propostes que planteja de cada al Pla de xoc 2016 que es debatrà i s’aprovarà el proper dimarts, dia 23 de febrer. 

Segons Àlex Sastre, portaveu d’aquesta formació, la línia segueix la dels anys anteriors, però introdueix aspectes nous. El grup valora el Pla de xoc (1,5 milions d’euros destinats per part de l’Ajuntament a la contractació de treballadors en atur durant un període sis mesos) de forma necessària per “fer front a les emergències socials que es deriven de la crisi econòmica actual”. Sastre vol que “aquests plans de xoc vagin a l’arrel del problema: l’atur i la creació de llocs de treball”. Pel representant de Convergència i Demòcrates, “s’ha de passar d’un pla de contenció social a un de transformació estructural”.
 
El pla ofereix, afirma Sastre, una sèrie de mancances a l’hora de crear instruments que reverteixin aquesta situació, fet pel qual les seves propostes van en la línia de millorar les llacunes que hi presenta, entre les quals “la necessitat d’incentivar la contractació des de l’empresa més que no pas contractar de forma temporal des de l’administració”. El portaveu d’aquesta formació considera que “aquesta seria la millor manera de vetllar perquè aquests llocs de treball siguin estables”.
 
Crear partides destinades a la subvenció per contractació
Les principals propostes que ha presentat el grup i que espera veure incorporades al Pla de xoc aquest dimarts, són: Crear una partida de subvenció per contractació a aturats de llarga durada de 100.000 euros; incrementar les partides de subvenció per contractació a majors de 45 anys i a joves, a 100.000 euros cada una; incrementar la partida d’ajuts per pobresa energètica per tal de poder fer front als pagaments de serveis bàsics a 50.000 euros; ampliar el projecte Singulars per tal d’incloure joves sense ESO  i que puguin fer pràctiques a una empresa per tal de facilitar-los la reentrada al món formatiu o bé a l’apropament al món laboral amb 30.000 euros, i posada en marxa d’un pla de rehabilitació d’habitatges per tal de posar-los a una borsa de lloguer social o bé usats com a pisos d’emergència social durant un període no inferior a tres anys amb una dotació de 50.000 euros.
 
Per a Sastre, “també cal fer un esforç per acompanyar i complementar l’ocupació amb plans de formació i de reciclatge professional”.   

Edicions locals