Granollers té el millor pa amb oli

Dissabte la plaça Perpinyà acollirà la primera fira de productors d'oli de qualitat

Economia

Aquest dissabte, durant tot el dia, la plaça Perpinyà de Granollers acollirà la primera Fira de l'Oli i del Pa, una trobada temàtica al voltant de l'oli i el pa en la seva extensió de productes, derivats i serveis relacionats. La fira, que compta amb el suport de Granollers Mercat, neix amb l’objectiu de facilitar que els productors d’oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible. Així mateix, també els productors de diferents varietats de pa artesà podran donar a conèixer els productes i la manera de fer que els defineixen.

A la Fira d’oli i pa s’hi podrà trobar oli de diferents procedències, sobretot de la zona de l’Empordà i de les terres de Lleida. També en menor mesura, de la província de Tarragona. A més, es tracta d’olis de diversos nivells de qualitat i elaborats a partir de diferents varietats d’olives: argudell, corivell, arbequina, rojal i morruda, i altres olis diversos extrets, per exemple, a partir de fruits secs com les nous, fruites com el coco o de fongs com la tòfona.

Resulta difícil entendre l’oli sense el pa i, per això, la Fira vol casar aquests dos productes de la millor manera possible. Així, pel que fa al pa, que serveix també com a suport perquè els visitants puguin tastar les diferents varietats d’oli presents a la Fira, s’hi poden trobar pans de pagès i pans elaborats amb farines especials, en presentacions diverses i també amb diferents farcits i complements: pa dietètic, ecològic, de motlle, sense llevat, blanc, de cereals, de molla tova, de gluten, de granyons, de nous, de règim, de Viena, integrat, morè i negre, entre molts altres.

Edicions locals