La Fonda Europa participa al primer tast de llegums locals del Vallès

El restaurant El Pla de la Roca va acollir dilluns el tast organitzat pel Consell Comarcal i elaborat per l’Associació Gastronòmica CuinaVO

Economia

Els cuiners, restauradors i productors, entre els quals la Fonda Europa de Granollers, que van assistir al Primer tast de llegums de varietats locals del Vallès van poder degustar diferents varietats de llegums de la comarca i conèixer quines són les propietats d’aquestes varietats, quines són les millors formes de coure-les i les propostes de receptes que es poden elaborar amb cada varietat.

Les mongetes són un producte alimentari amb un alt contingut en fibres solubles, fet que millora el trànsit intestinal, combat el càncer de còlon i el de recte, ajuda a rebaixar el colesterol i afavoreix la sacietat. D'altra banda, és molt bo per les persones diabètiques, ja que redueix la velocitat d’absorció de sucres i ajuda a regular la glucosa present a la sang.

El col·lectiu de cuiners del Vallès Oriental CuinaVO es va encarregar de mostrar maneres molt variades de cuinar llegums i els assistents van poder tastar cigró menut amb bacallà i romesco fet pel Joan i la Conxi del Restaurant La Mama de Santa Eulàlia de Ronçana; crema de mongeta de la neu amb botifarra negra feta pel Josep del Restaurant El Jardí de Parets; llenties amb verduretes i botifarra del perol de la Cristina del Restaurant Can Candelich de Samalús.

També gelat de mongeta rènega negra amb cansalada i cruixent d’espinacs del Carles i Saray del Restaurant Can Major de Montornès; amanida amb mongeta del carai i vinagreta de verdures feta per l’Andreu de la Fonda Europa de Granollers i Frank del Restaurant El Pla de la Roca; mongeta vallfornesa amb cocotxes de calamar i all i pebre fet pel Pau del restaurant Vinòmic de la Garriga; xupito de salsa salvitxada amb genoll i escuma de calçots amb cruixent de pernil fet per l’Andreu de la Fonda Europa Granollers i Frank del Restaurant El Pla de la Roca; i paella d’espelta amb verdures i amb allioli de mongeta del carai fet per l’Ignasi del Restaurant El Bellver de Tagamanent.

Tots els assistents al tast van rebre una fitxa informativa de la mongeta del carall, llistat de productors de llegums del Vallès, informació de les propietats organolèptiques dels llegums i propostes de receptes per fer amb els llegums del Vallès.

El tast es va organitzar per donar a conèixer les varietats locals de llegums del Vallès mitjançant menús gastronòmics singulars i apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca que el darrers mesos s’ha impulsat des del Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Associació Gastronòmica CuinaVO, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Convívium Slow Food del Vallès Oriental i l’Associació Llavors Orientals.

Així, fins al proper 15 de març encara es pot gaudir en 28 restaurants de 20 municipis de la comarca de les Jornades gastronòmiques de llegums del Vallès, on es poden degustar diferents plats elaborats amb cigrons menuts, mongetes del ganxet, del carall, de genoll de Crist o Rènega negre entre altres.

Edicions locals