Roser Rodríguez serà la gerent de la nova empresa municipal de Roca Umbert

L'Ajuntament crearà una nova empresa per gestionar l'equipament, que comptarà també amb una àrea d'Audiovisuals, amb Josep M. Codina al capdavant

Societat

Roser Rodríguez Baches serà la gerent de la nova empresa municipal de Roca Umbert. Fàbrica de les Arts. En la sessió plenària de finals de març l’Ajuntament nomenarà Rodríguez, funcionària municipal i actualment cap de l’Arxiu Municipal.

Per al govern municipal, Roca Umbert és un projecte estratègic de ciutat i per visualitzar-ho l’equipament ha passat d’estar adscrit de la Regidoria de Cultura a la de Processos Estratègics, amb la intenció, entre altres eixos, de “fer de la cultura i les indústries culturals i creatives instruments reals per al desenvolupament econòmic. En aquest sentit, l’equipament ha d’esdevenir una eina per a la generació de llocs de treball, d’atracció de talent i de projecció de la ciutat i dels creadors”, diu el PAM.

Per impulsar-ho, el govern ha decidit fer canvis en l’organització interna i crear una nova empresa municipal per unificar la gestió de Roca Umbert, gestionada directament per la pròpia estructura directiva de l'Ajuntament, i que es dividirà amb dues àrees: l’Audiovisual, que dirigirà Josep M. Codina (ara gerent de Granollers Audiovisual), i l’àrea de Continguts i Creativitat, per a la qual de moment assumirà les funcions Roser Rodríguez, actual cap de l’Arxiu Municipal. La nova empresa i el nomenament de Rodríguez es preveu que s’aprovin en el proper ple municipal.

Amb tot, Roser Rodríguez assumirà la gerència tècnica global de Processos Estratègics i Programació –la cartera de la qual és responsable políticament Alba Barnusell– i serà el relleu de l’anterior coordinadora de Roca Umbert, Teresa Llobet, que va deixar el càrrec vacant el maig de l’any passat.

Rodríguez, amb una dilatada carrera professional a l’Ajuntament de Granollers des de l’any 1984, ha estat tècnica d’Infància, d’Educació, cap de Servei de Joventut i des de 2002, és la cap de l’Arxiu Municipal. És llicenciada en Filosofia i Lletres, Màster en Documentació i té una àmplia formació i experiència en l’àmbit de la gestió cultural i de la gestió pública.

“Amb els nous canvis i la nova adequació dels estatuts de la nova empresa aconseguirem millors resultats de gestió”, afirma la regidora Alba Barnusell. La nova empresa ha de servir també per fer realitat alguns dels projectes urbanístics que hi ha projectats, com la urbanització de carrers i places, i consolidar el projecte de Roca Umbert.

Edicions locals