La Societat Coral Amics de la Unió cedeix la seva documentació més antiga a l’Arxiu Municipal

El material comprèn especialment documents antics, llibres d’actes, un àlbum de fotografies i programes de festes

Cultura

La Societat Coral Amics de la Unió s’ha convertit en la primera entitat de la ciutat que ha decidit cedir el seu fons documental més antic a l’Arxiu Municipal. L’acte de signatura de la cessió temporal d’aquest fons ha tingut lloc aquest dijous al vespre a la sala de la Junta de Govern, i ha estat formalitzat per l’alcalde, Josep Mayoral, i la presidenta de l’entitat, Marina Garrell, la qual ha estat acompanyada d’uns quants membres i representants de la societat.
 

El material comprèn, especialment, llibres de registre, un àlbum de fotos antigues, documents interns, programes festius... A partir d’ara, tota aquesta documentació passarà a ser gestionada per l’Arxiu Municipal durant un període inicial de 5 anys prorrogables.
 
El primer treball que es farà des de l’Arxiu és la descripció i registre de cada document. Amb aquest contracte, tant l’Ajuntament com la Societat Coral Amics de la Unió es comprometen, també, a realitzar-ne el tractament necessari per facilitar la consulta pública d’aquest fons documental.
 
Per la primera tinenta d’alcalde i regidora de Comunicació i Relacions Institucionals, Alba Barnusell, la cessió d’aquest fons de la Societat Coral Amics de la Unió, fundada l’any 1877, suposa un pas important pel que significa no perdre una pàgina històrica important de la ciutat. Barnusell ha destacat que “qui més qui menys, a Granollers, tots portem el segell de l’entitat, ja que hi ha moltíssima gent que ha participat en les seves activitats al llarg dels seus 139 anys de vida”.
 
Per la seva part, la presidenta Marina Garrell, ha dit que “és un desig de l’entitat conservar i divulgar el coneixement de la nostra història, fet pel qual considerem que la cessió a l’Arxiu és la millor manera de fer-ho”.

L’alcalde Josep Mayoral ha subratllat que “en aquesta documentació hi ha bona part de l’ànima de Granollers”.  
 

Edicions locals