150 infants participen al projecte d’‘Alícia al País de les Meravelles’

L’òpera, que s’estrenarà dissabte, comptarà amb la participació dels Amics de la Unió i l’Escola Ferrer i Guàrdia

Cultura

El conegut conte de Lewis Carroll Alícia al País de les Meravelles és la sisena producció del Cor Infantil dels Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers que en aquesta ocasió comptarà amb el suport del cor de l’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers.


La producció, que es farà dissabte i diumenge a les 6 de la tarda al Teatre Auditori, sonarà amb la peça que ha composat el músic granollerí Joan Vidal que ha preparat una música amb elements d’òpera infantil, música popular, swing i fins i tot hi haurà un bolero. “M’he adaptat a les necessitat d’escena i he donat molta importància al text, adaptat pel David Pintó” va explicar Vidal durant la presentació de l’espectacle.

En aquest projecte hi han participat 150 alumnes que durant els dos dies es repartiran perquè a escena en surtin un centenar. Per la directora escènica, Marta G. Otín, també ha estat un plaer treballar colze a colze amb el compositor musical de l’obra “Recordo que quan vaig llegir el text em va costar imaginar‐me l’espectacle dalt de l’escenari però, quan vaig escoltar la música d’en Joan Vidal, se’m van resoldre totes les escenes”, ha explicat la directora, afegint que “vaig veure clarament com havien de ser els personatges gràcies a la seva música”. Otín va afirmar que es tracta de les propostes més difícils que han tingut que agradarà a petits i grans.

La professora de música de l’Escola Ferrer i Guàrdia, Judit Andújar, va expressar el seu agraïment a tots els que fan possible projectes com aquest. “Portem temps preparant les cançons des de l’àrea de música i els nens i nenes, tot i estar una mica nerviosos, estan desitjant que arribi el dia”, va dir Andújar.

L’Associació Cultural també hi juga un paper molt important en aquest projecte que, juntament amb el Teatre Auditori,  duen a terme des amb una clara voluntat educativa, que cerquen un impacte social en la ciutat i la comarca.

Un projecte molt educatiu i de ciutat
Mireia López, regidora de Cultura, va recordar la trajectòria d’aquestes coproduccions amb el Cor Infantil dels Amics de la Unió, que va començar amb Ali Babà i els 40 lladres, estrenada el març de 2007 i va seguir amb El flautista d’Hamelin, que incorporava la vessant didàctica a través de les escoles. La tercera adaptació d’un conte clàssic, El viatge terrífic del Patufet, que incorporava, a més, un segon cor dins de l’espectacle; Hansel i Gretel, que va fusionar el Cor Infantil amb els nens i nenes de les escoles de Granollers i, el cinquè projecte, La Flauta Màgica, que aprofundí el treball amb una sola escola, el Salvador Espriu.

L’espectacle, a més, comptarà amb peces decoratives de cartró dissenyades pel Pol Aumedes i amb vestuari fet per la Mar Aumedes. Alumnes del Celestí Bellera i de l’escola de teatre Arsènic ajudaran a moure tots aquests elements. “És un exercici que demostra que la suma és possible. Granollers és una ciutat de futur que sap moure recursos en temps difícils”, va concloure Josep Mayoral, alcalde de la ciutat.

Edicions locals