El parc de Bombers ja disposa de llicència municipal per fer l’ampliació

Anunciades des de la Generalitat fa mesos, les obres han de servir per millorar les instal·lacions

Economia

Després de mesos d’espera, tot és a punt perquè la Generalitat de Catalunya iniciï, prèvia licitació de les obres, els corresponents treballs de millora del parc de Bombers de Granollers de l’avinguda Sant Julià. Amb motiu d’una jornada festiva que es va fer diumenge al parc, amb la presència de bombers, familiars, i representants de diferents cossos policials que participen habitualment a les tasques d’emergència, l’alcalde, Josep Mayoral, va anunciar que l’Ajuntament ja ha concedit el permís d’obres. Per tal de facilitar l’ampliació, el consistori ha cedit una petita parcel·la situada entre el pati del parc i el carrer Marconi. 
 

Es tracta d’unes obres llargament esperades i que s’han retardat considerablement. La Generalitat va donar a conèixer el juliol de l’any passat les bases del contracte de servei a través de l’empresa Infraestructures de Catalunya per assistir tècnicament la redacció del projecte executiu i l’estudi de seguretat i salut, així com posterior direcció facultativa de les obres de la reforma, informació publicada aleshores per aquest diari.

Inaugurat l’any 1977 i remodelat en part l’any 1993, el parc de Bombers de Granollers s’ha quedat petit i també antiquat, fet que ha causat més d’un problema els darrers anys, com la presència de rosegadors i insectes a les instal·lacions i les molèsties associades que comportaven.
 
Els assistents a l’acte festiu van poder escoltar també les paraules de Juli Gendrau, director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, que va dir que “el problema es troba en vies de solució”. Vicenç Devesa, cap del parc, va destacar la gran quantitat de serveis que realitzen, més de 2.000, i es va congratular de l’anunci de l’ampliació.
 
Les millores a realitzar permetran comptar amb nous espais destinats a serveis dels bombers (aula, gimnàs, taller...) i amb una altra zona a la primera planta per a equipament tècnic. Així mateix, el projecte inclou la rehabilitació d’altres espais com els vestuaris.
 
 

Edicions locals