Creada l'empresa municipal que gestionarà el conjunt de Roca Umbert

L'instrument de gestió i la gerència, a debat al ple municipal

Economia

El ple ha donat llum verda a la modificació de la forma de gestió de Roca Umbert, de manera que la societat municipal de Granollers Audiovisual, SL passa a denominar-se Roca Umbert, Fàbrica de les Arts, SL. La regidora responsable, Alba Barnusell, explicava que la gestió directa de tot l’equipament de Roca Umbert per mitjà d’una gerència unificada –dirigida des de la seva àrea de Projectes Estratègics– permetrà “encarar els propers anys amb més eficiència i fer un salt endavant per esdevenir un espai de referència”.


Els grups de l’oposició, però, no acaben de veure de bon ull l’instrument de gestió –alguns– i la persona triada per encapçalar-lo –altres. Així, Ciutadans posava en dubte la idoneïtat de Roser Rodríguez, que serà designada com a gerent de l’espai, i assegurava que així s’apreciava des del “departament de Recursos Humans. Les decisions han de ser més professionals a l’hora de buscar el perfil adient”. Barnusell defensava la tria d’una persona “que té un bon coneixement de gestió pública i dret administratiu”. També la lloava el regidor de la CUP, Eduard Navarro, però criticava “el model de gestió d’empresa pública, que no vol dir que sigui gestió pública”, deia, i demanava una fórmula “més participada”. CDC s’abstenia perquè també posava en dubte la voluntat de construir conjuntament “un projecte de ciutat, no d’un govern” (com diu el mateix grup socialista). ERC, en canvi, hi votava a favor convençuda que evitarà “entrebancs burocràtics per tirar endavant projectes”.

Llocs de treball
Precisament, el ple també aprovava la modificació de la plantilla i relació de llocs de treball de 2016, en què inclou l’amortització de la plaça de coordinador general de Roca Umbert i la creació d’una plaça de tècnic superior de gestió cultural per al lloc de treball de directora de serveis de planificació i projectes estratègics, que permetrà la incorporació de Roser Rodríguez. Com a personal de lliure designació també es creen llocs de treball de director de serveis de contractació, director de serveis jurídics, a més d’un tècnic superior d’arxiu que es triarà per mitjà d’un concurs de mèrits.

Edicions locals