L'Ajuntament destinarà més de mig milió d'euros a la rehabilitació de la plaça Onze de Setembre

Les obres, que tenen una dotació assignada de 510.000 euros al pla d’inversions, podrien començar passada la primera quinzena de setembre

Economia

La setmana que ve, el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps, es reunirà amb els veïns de la plaça Onze de Setembre per explicar-los el projecte de rehabilitació de l'espai. Les converses amb els veïns formen part del protocol d’actuació que aquesta regidoria segueix sempre en realitzar una obra d’envergadura.
 

En aquesta ocasió, les obres a realitzar a la plaça consistiran en la rehabilitació total d’aquest espai per tal de millorar-la i facilitar el seu accés des de l’avinguda de Sant Esteve, amb la integració de bona part de la vorera, i permetre, mitjançant diverses rampes, un millor accés als habitatges tot eliminant algunes barreres arquitectòniques.
 
El projecte en el qual treballen en aquests moments els tècnics municipals, preveu també la instal·lació d’una zona infantil de jocs, així com d’altres millores. Les obres, amb una assignació prevista al Pla d’inversions de 510.000 euros, formen part del programa d’actuació municipal de l’equip de govern del PSC per aquest mandat. 
 
Les millores es podrien iniciar, segons assenyala el regidor Camps, a partir de la segona quinzena del mes de setembre, una vegada celebrada la Diada Nacional de Catalunya. La rehabilitació no afectaria el monument de l’Onze de Setembre, que es mantindrà en el mateix espai.
 
Durant els darrers anys, aquesta plaça ha centrat en més d’una ocasió les queixes dels veïns, ja que molts joves skaters utilitzaven les escales que hi ha per fer aquesta pràctica esportiva.
 
Ampliació de la vorera nord del carrer Agustí Vinyamata
Un altre projecte ja enllestit des dels serveis tècnics municipals, és el de l’ampliació de la vorera nord del carrer Agustí Vinyamata des de l’avinguda Girona fins al pont de la via del tren.
 
Aquesta actuació, prevista també pel mes de setembre, permetrà doblar l’amplada actual de la vorera millorant la mobilitat dels veïns, de totes aquelles persones que viuen al passeig de la Muntanya, i d’aquells que accedeixen des del centre de la ciutat a peu als equipaments i serveis que hi ha a l’altre costat de la via: comissaria dels Mossos, Arxiu Comarcal, cementiri i tanatori, camp de futbol...
 
L’ampliació d’aquesta vorera –la situada al costat sud al costat del Parc Torras Villà es va ampliar l’any 2014 quan es va posar la tanca que hi ha-, serà el pas previ, apunta Camps, per seguir amb d’altres actuacions passat el pont. La primera d’elles consistiria en l’ampliació de les dues voreres del carrer Josep Carner fins al carrer Argentina, utilitzat també per molta gent per accedir al cementiri i als habitatges de la zona.
 
Ben a prop, el carrer Carles Riba forma part d’una de les propostes estrella que l’equip de govern va anunciar durant la passada campanya electoral i en la qual, diu, Camps, “estem treballant des de fa temps per veure si és factible i quin sistema és el més apropiat”. 
 

Edicions locals