Les obres d'ampliació del Centre Audiovisual començaran al gener de 2017

La nau de les encavallades podrà acollir una vuitantena de llocs de treball més

Societat

L’impuls al Centre Audiovisual de Roca Umbert –un dels projectes més ambiciosos d’aquest mandat, que té una dotació pressupostària de mig milió d’euros– es materialitzarà aviat amb les obres de reforma de la nau de  les encavallades, adjacent a les actuals instal·lacions.  L’Ajuntament, que ja té enllestit el projecte arquitectònic, preveu licitar els treballs el setembre d’aquest any, de manera que es pugui adjudicar a finals de 2016 i que el gener de l’any vinent comencin les obres, que tindran un termini d’execució de sis mesos. Així, el nou espai del Centre Audiovisual es podria ocupar el tercer trimestre de 2017.


La regidora de Processos Estratègics, que lidera el projecte, Alba Barnusell, ha explicat que l’ampliació inclourà despatxos per a petites i mitjanes empreses i espais individuals de coworking. Actualment, al centre hi treballen una setantena de persones i, amb l’ampliació, s’hi sumaran una vuitantena de llocs de treball més.

El projecte arquitectònic
L’arquitecte municipal, Toni Corral, ha explicat que el projecte arquitectònic ha tingut en compte les característiques encavallades de fusta de la nau amb coberta de dues aigües, de manera que s’ha ideat un espai alt que dóna visibilitat a aquest element característic. El projecte també preveu obrir finestrals per tal d’aprofitar al màxim la llum natural.

La nau –seguint també la voluntat de crear diferents espais de treball– inclourà un espai obert de treball per a una quarantena de places individuals de coworking, així com mòduls d’entre 6 i 12 persones per encabir-hi empreses. La nau també inclourà espais comuns, com els serveis, tres sales de reunions (una més gran que es podria fer servir també per projeccions), un taller, serveis i una arxiu.

En total, l’espai reformat tindrà uns 847 metres quadrats de treball, dels quals 217 seran per a les places de coworking.

Edicions locals