Mor el doctor Xavier Castellsagué

Nascut l’any 1959, ha destacat professionalment per la seva participació en la investigació de la vacuna contra el virus del papil·loma humà

Societat

Granollers ha perdut aquest diumenge un dels metges actuals de més prestigi, en morir, als 56 anys, el doctor Xavier Castellsagué i Piqué. Amb una gran trajectòria professional, era metge especialista en Epidemiologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctorat en Salud Pública per la Universitat de Yale (Estats Units) i treballava a l’Institut Català d’Oncologia, com a cap de la Unitat d’Infeccions i Càncer.
 

La notícia de la seva mort ha causat un gran impacte a la ciutat, lloc de residència de la seva àmplia i coneguda família.

El doctor Castellsagué ha estat un dels investigadors catalans que ha participat els darrers anys, entre d’altres projectes, en la investigació de la vacuna contra el virus del papil·loma humà, causant del càncer de coll d’úter.

Casat amb Carme Bonada i amb quatre fills, ha mort a causa d’una insuficiència cardíaca mentre dormia a una casa que la família té a Bruguera (el Ripollès), on passava el cap de setmana. A partir de les 9 del matí de demà dilluns, la família rebrà al Tanatori de Granollers.

Edicions locals