El 18è ral·li fotogàfic 'Granollers es revela' se celebrarà dissabte

Enguany hi haurà una categoria adreçada a la fotografia feta amb el telèfon mòbil

Cultura

Dissabte, a partir de les 17 h a la plaça de l'església, se celebra una nova edició, la 18a, del ral·li fotogràfic Granollers es revela. La novetat d'enguany és l'inici d'una categoria adreçada a la fotografia feta amb telèfon mòbil.


El ral·li pretén donar a conèixer, a través de la pràctica de la fotografia, llocs de la ciutat que destaquen per la seva singularitat i interès. És per això que en el moment de l'inici del ral·li es dóna als participants els quatre temes obligatoris que han de retratar i el recorregut a fer. Per participar-hi s'accepten totes les edats i s'admeten tot tipus de càmeres digitals. 

Enguany hi haurà tres categories, l'adulta (a partir de 15 anys), la infantil (fins a 14 anys), i la mòbil (a partir de 12 anys), i el jurat estarà format per persones assignades per la Federació Catalana de Fotografia, professionals de la fotografia i per representants d'entitats culturals, socials i cíviques de la ciutat. El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà el 21 de juliol, a les 20 h al Centre Cívic Palou. A partir de l'11 de juliol, totes les fotografies participants s'exposaran al mateix centre cívic.

Les inscripcions es poden fer per internet a www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions i el mateix dia de l'activitat de 17 a 19 h al lloc d'inici. 

ProjectePrepara't per al Ral·li
En aquesta ocasió la Xarxa de Centres Cívics i el GRA han iniciat conjuntament el projecte Prepara't per al Ral·li, un treball amb tres grups de joves de 3r i 4t d’ESO (alumnes del instituts Celestí Bellera, Escola PIA i Antoni Cumella) per acostar el jovent a la pràctica activa de la fotografia com a eina expressiva i per promocionar, entre els joves, la participació al ral·li fotogràfic.

El projecte ha constat de tres fases. En una primera (d'octubre a desembre de 2015) els alumnes van estudiar i posar en pràctica aspectes teòrics sobre fotografia, dins el currículum escolar, amb la col·laboració de la fotògrafa social Míriam Morales Polar, i centrant-se en el tema dels espais públics de la ciutat. En una segona fase, al març, es va recopilar i exposar dins cada centre educatiu tota aquesta feina feta. I a la tercera fase del projecte es va iniciar un nou procés: durant tres sessions els alumnes van treballar el tema del retrat com a eina per mostrar-se tal com són els joves. Del resultat d'aquest treball en va sortir l’exposició GranollÉsJove, ubicada a les parets de l’espai que antigament ocupava el cinema Majestic, durant la darrera setmana de maig, i que convidava a la reflexió al voltant de la presència de la gent jove a l’espai públic.

Edicions locals