Neguit per la possibilitat de perdre l’abraçada de l’Amma

La gira de la líder espiritual hinduista se salta Granollers per tornar a Barcelona

Economia

A banda de les propostes que s’organitzen des del territori (Circuit de Barcelona-Catalunya...), Granollers acull un esdeveniment al Palau Olímpic que se situa en les primeres posicions del rànquing dels motors per als establiments hotelers de la ciutat. Es tracta de la visita de la líder espiritual hinduista Amma –Sri Mata Amritanandamayi Devi–, que a l’octubre iniciava la seva gira europea a la ciutat vallesana i permetia als hotels de Granollers comptar amb una bona ocupació durant 3 o 4 dies. El gest s’ha repetit els darrers anys. En aquesta ocasió, però, tot fa pensar que l’Amma passarà de llarg de Granollers. 
 

Segons Marta Griso, de la delegació d’Amma-Spain, la líder hinduista serà el novembre a Barcelona, de manera que tornarà al Palau Sant Jordi, l’espai que habitualment utilitzava abans de decantar-se pel Palau granollerí. “Pot haver-hi canvas però no acostuma a passar”, diu Griso, i, de fet, la reserva del Sant Jordi ja està feta –i no la de Granollers, que s’acostumava a concretar per aquestes dates.
 
Malgrat tot, la responsable d’Amma-Spain assegura que “a Granollers sempre ens hem sentit molt ben tractats per tothom, i per l’alcalde especialment”. Això no ha estat suficient, però, per mantenir la visita de l’Amma, que l’any passat va comptar amb més de 700 persones que Neguit per la possibilitat de perdre l’abraçada de l’Amma arxiu van participar en les tasques d’organització.
 
A més, durant els tres dies d’estada, l’Amma abraça milers de persones que arriben de diversos indrets del país per rebre el seu gest reconfortant. L’any passat va fer una donació de 5.000 euros a l’Ajuntament de Granollers per al projecte municipal Amics i amigues de la infància. La gira europea també va passar per Munic, París, Winterthur, Utrecht, Toló, Milà i Londres.
 
El primer del rànquing
L’esdeveniment esportiu per excel·lència, però, que més reporta als hotelers és el Gran Premi de Fórmula 1. Segons Gisbert, el Circuit de Barcelona-Catalunya i tot el que l’envolta és el principal motor que permet els hotels de Granollers i de la rodalia “mantenir-nos vius”. “Sense el Circuit estaríem morts”, afirma.
 
Actualment, el Vallès Oriental ofereix prop de 3.000 llits, un miler dels quals són a Granollers. Al llarg de l’any i pel que fa a Granollers especialment, segons Gisbert, el 30% de l’ocupació hotelera –abans de la crisi la xifra havia arribat al 50%– correspon al negoci relacionat amb les empreses. La resta de percentatge d’ocupació està configurat per esdeveniments esportius i socials. El primer lloc d’aquest rànquing l’ocupa el Circuit. Més enllà del dia de la cursa, Gisbert destaca la importància que tenen “els dies previs de la prova i principalment els entrenaments que fan els equips els mesos de febrer i març”. Per a molts d’aquests establiments, com és el cas de l’Hotel Granollers, el percentatge de negoci anual que els proporciona el Circuit arriba al 30%. Els dies de pernoctació d’un Gran Premi els situen entre els 3 i 4 dies. David Vázquez, president del Gremi d’Hostaleria del Vallès, remarca “els esforços que estem fent amb la presència in situ al Circuit per oferir les nostres propostes”. Per als responsables del sector hoteler, la prova de MotosGP ocuparia el segon lloc en la graella de percentatge de negoci. Aquí, però, remarca Gisbert, “els preus són diferents als que ens permet la Fórmula 1, que sempre marca diferència” i les pernoctacions són menors.
 
Més esdeveniments esportius
Celebrat fa uns dies a Granollers, el Campionat d’Espanya cadet és, segons Gisbert, un bon exemple d’aposta de ciutat per un esdeveniment esportiu de categoria que aporta “pernoctacions a la ciutat”. De fet, tot i tenir menys ressò a la ciutat que la Mitja Marató, significa més negoci hoteler. Pel que fa a la Mitja, en la qual participen més de 12.000 esportistes, Gisbert considera que “perquè tingués més incidència a aquest nivell caldria comptar amb la participació d’atletes de fora de Catalunya”. Els restaurants, recorda Vázquez, “sí que ho noten una mica”.
 
 

Edicions locals