L'Associació Cultural rep el Premi José Maria Nunes al millor fet cineclubista 2015 per la beca 'Vist per...'

Avus (18.30 h) es farà el lliurament de premis a la Filmoteca de Catalunya

Cultura

La Federació Catalana de Cineclubs ha premiat l'Associació Cultural de Granollers amb el Premi José Maria Nunes al millor fet cineclubista 2015, que reconeix la tasca del cineclub de l'associació per la seva beca Vist per... destinada a promoure el documental al Vallès Oriental. El Premi José Maria Nunes a la persona o entitat del món del cinema relacionada amb el cineclubisme es va atorgar a l’escriptor i historiador Román Gubern.


La beca, que enguany celebra la seva 3a edició, compta amb el suport de Vallès Oriental Televisió (VOTV), Granollers Audiovisual i l’Arxiu Municipal. "És un reconeixement a la feina ben feta i veiem que no estem tan desencaminats. Això ens ajuda a fer més difussió d'aquesta beca", diu Lambert Botey, coordinador de Cineastes de Granollers i programador del Cineclub.

El premi consisteix en la cessió de tres pel•lícules que el cineclub projectarà de cara al nou curs. 

Avui, a les 18.30 h a la sala Laya de la Filmoteca de Catalunya, tindrà lloc ellliurament de premis. L’acte serà el tret de sortida de la 3a Setmana del cineclubisme català, durant la qual els diferents cineclubs poden programar a la seu de Filmoteca de Catalunya un tast de la seva oferta. Els films seleccionats enguany són cinc documentals: Aigua ferma (de Núria Nia, guanyadora de la segona beca Vist per...), No estamos solos, A la puta strasse. 2º acto, Paciente i Barolo Boys. Storia de una revoluzione), així com algunes peces del Festival Gollut, organitzat pel Cineclub Amics del cinema de la Vall de Ribes.

 

Edicions locals