L’Acadèmia Internacional de Ceràmica premia Toni Cumella

El ceramista granollerí va ser nomenat, dimecres, membre d’honor

Cultura

“És el primer cop que la ceràmica aplicada a l’arquitectura està dins de l’acadèmia”, diu el ceramista granollerí Toni Cumella que dimecres va ser nomenat, a Barcelona, Membre d’Honor de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica (AIC) per la seva trajectòria professional. Al capdavant de l’empresa Ceràmica Cumella, l’any passat també rebia la Medalla de la Ciutat, així com el Premi Catalunya Construcció 2015 del Col·legi d’Aparelladors.


D’altra banda, Cumella participa al 47è Congrés Internacional de la Ceràmica amb l’exposició Ceràmica Cumella, modelant idees, al Museu de Disseny. La mostra, que ja ha estat a Londres, Madrid, Granollers i ara a Barcelona, mostra les peces, motlles, models i processos que expliquen com el ceramista ha desenvolupat i resolt els diferents projectes que ha portat a terme. La mostra, que ha variat a cada ciutat en funció dels últims projectes, es podrà visitar fins al 9 d’octubre.

Actualment, Cumella treballa en la producció de 14.000 peces per a la façana del Museu d’Art, Arquitectura i Tecnologia (MAAT) a Lisboa que s’inaugurarà el 2 d’octubre. “Estem en un moment immillorable tot i haver passat anys complicats”, diu Cumella.

Edicions locals