La conservació del patrimoni, a les Jornades Europees 2016

Es faran activitats com una visita teatralitzada i un itinerari comentat i dansat

Cultura

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, que van néixer el 1991 per acostar el ciutadà al patrimoni arquitectònic monumental, aquest cap de setmana Granollers també celebrarà aquest esdeveniment que aplega activitats a indrets de tot Europa.


L’edició d’enguany va dedicada a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del patrimoni. El lema d’aquest 2016 és Patrimoni per a tot@s i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural.

Dissabte, a la Tèrmica de Roca Umbert, hi haurà una visita teatralitzada a les 20 h. El fogoner, que era qui controlava el vapor de la caldera, farà un recorregut per l’espai fabril. La visita, que no necessita inscripció prèvia, permetrà descobrir com a partir del carbó, fuel i gas es produïa l’electricitat qie necessitava Roca Umbert per funcionar.

Diumenge, a les 11 h i des del Museu de Granollers, tindrà lloc un itinerari comentat pels elements modernistes més destacats de la ciutat. Es visitaran cinc edificis (la casa Torrabadella, la casa Blanxart, la sala Francesc Tarafa, la casa Clapés i l’Ajuntament) que van comptar amb arquitectes com Francesc Mariné, Jeroni Martorell, Manuel Joaquim Raspall i Simó Cordomí. A cada un dels edificis, l’Esbart Dansaire de la ciutat oferirà un ball preparat exclusivament per aquesta ocasió.

Les Jornades seguiran dilluns amb les tertúlies de l’Arxiu a la sala de plens de l’Ajuntament. Lola Gadea i Josep Estapé recordaran a tots els assistents com era el Granollers d’abans.

Seguidament, a les 18 h, es farà una visita inaugural de l’exposició Postals antigues de Granollers que es podrà visitar fins al 25 de novembre al mateix edifici consistorial.

Edicions locals