Esteve Plantada publica l’obra ‘Big Bang Llàtzer’

El poemari es publica divendres i es presentarà a Mallorca

Cultura

“Venia de Fosca límit, un llibre molt fosc amb Jack l’Esbudellador i la foscor del Londres victorià, i necessitava fer un llibre diferent; em volia quedar només amb la idea. Tots els poemes estan interrelacionats”, explica Esteve Plantada, autor del poemari Big Bang Llàtzer, que es publicarà i presentarà divendres a Inca (Mallorca).


L’obra va guanyar aquest any el premi Pare Colom de poesia i la publica Lleonard Muntaner dins la col·lecció La Fosca. El llibre és ambientat en el paisatge d’un Berlín d’aires soviètics, just quan el mur està caient i el títol vol representar un xoc i una resurrecció.

Al 2007, l’escriptor granollerí va visitar Berlín amb l’equip de rodatge de Berta Diumaró que gravava un documental sobre el record del seu pare. “Allà vaig escriure un dietari.  Des d’aquell moment ja tenia la idea del llibre al cap però no la forma. M’interessava posar una escenografia i parlo, entre altres coses, de cançons, llocs i dels recorreguts en tren”, explica Plantada

Segons l’autor, Fosca límit era un llibre molt complex i aquest és més directe. “M’agradaria que el lector es pregunti perquè som aquí i, sobretot, li quedi un bon gust de boca. Estic molt content de com ha quedat”, afegeix Plantada.

Edicions locals