Més de 700 alumnes de l’Institut Carles Vallbona participen a la ‘Via solidària a El Xiprer’

Organitzada aquest matí, ha consistit en l’entrega, de mà en mà, d’uns quants aliments que han lliurat al centre d’acollida

Societat

Unes 750 persones de l’Institut Carles Vallbona, en especial alumnes i professors, han participat aquest matí en una cadena solidària amb punt d’inici a les portes del centre al carrer Camp de les Moreres, i final a El Xiprer, situat al carrer Josep Umbert. 
 

L’objectiu principal era visualitzar i donar a conèixer una campanya de recollida d’aliments portada a terme des de fa dues setmanes pels alumnes del centre, professors i familiars.
 
Batejada amb el nom de Via solidària a El Xiprer, la cadena ha permès traslladar físicament, passant de mà en mà, una quinzena de productes de gran necessitat per al Xiprer, que formen part del conjunt d’aliments que els responsables de l’Institut lliuraran definitivament d’aquí unes setmanes, en finalitzar la recapta.
 
El nom de Via solidària, una proposta impulsada per l’orientadora Marta Talavera, s’agermana en la forma a d’altres iniciatives participatives com són i han estat a nivell de Catalunya i Granollers, la Via Catalana i la Passada de Rajoles, respectivament.

En un ambient festiu, els alumnes i professors han posat en marxa la passada solidària al voltant de 2/4 d’1 del migdia. Els 15 productes, entre els quals de neteja i diversos tipus de llaunes de conserves, han anat passant per la cadena humana situada al llarg dels carrers Mare de Déu de Montserrat, Magallanes, Francesc Macià, Alfons IV, Anselm Clavé i Josep Umbert, per arribar a la seu d’El Xiprer tres quarts d’hora després.
 
Pel centre de la ciutat
La gent del carrer ha pogut veure en directe aquesta acció solidària realitzada per primera vegada. Davant la bona acceptació que ha tingut, els organitzadors pensen ja en la propera edició i estudien la possibilitat, afirma Talavera, “de convidar a participar més instituts de la ciutat”.
 
L’acció de la cadena realitzada aquest matí ha estat precedida per activitats que s’han fet a l’Institut amb El Xiprer com a referent. D’aquesta manera, a través de xerrades i vídeos, alumnes i professors han pogut conèixer a fons les activitats que en el camp social porta a terme El Xiprer.
 
En arribar al seu destí la passada solidària, dos alumnes del centre han lliurat a Mercè Riera, de forma simbòlica, els aliments que han recollit. Agraïda i satisfeta, Riera, “ha felicitat a professors i alumnes per organitzar una iniciativa tan imaginativa i tan instructiva”.  Uns minuts abans, uns quants representants estudiantils, havien participat en una xerrada amb personal d’El Xiprer, una informació aquesta que els propers dies hi traslladaran als seus companys de classe. 
 

Edicions locals