CiU, ERC, CUP-Crida per Granollers, C’s i PP es retiren del consell de seguretat

Àlex Sastre, Pep Mur, Maria Oliver, Roberto Carmany i José Maria Moya critiquen l’equip de govern del PSC “per no comptar amb ells en temes importants”

Política

Els quatre caps de llista dels grups municipals de l’Ajuntament a l’oposició, Àlex Sastre (CiU), Pep Mur (ERC-AG), Maria Oliver (CUP), Roberto Carmany (C’s) i José Maria Moya (PP), realitzaven dimecres per primer cop en aquest mandat una acció conjunta de denúncia contra el govern del PSC.
 

Els cinc representants polítics han assenyalat que “la gota que ha fet vessar el got de la nostra paciència ha estat la manca de convocatòria per part de l’equip de govern a la reunió que fa uns dies van mantenir amb els comerciants de la ciutat i les forces policials, per tractar el tema dels últims robatoris que han patit comerços del centre de la ciutat”.
 
Sastre, Mur, Oliver, Carmany i Moya consideren que “no només havíem d’haver estats convocats a aquesta reunió, arran de la transcendència del tema, sinó que també s’havia d’haver convocat el consell de seguretat, cosa que no s’ha fet”.
 
Sastre ha assenyalat que “resulta frustrant veure com actua en el tema de la participació l’equip de govern”; Mur qualifica de “denigrant” la situació; Carmany demana “que l’equip de govern prengui bona nota de la decisió dels grups de l’oposició”; Moya creu que “ja ni ha prou de no poder compartir ni històries ni espais, tot just al revés del missatge que ens envien cada dia des del PSC”, i Oliver ha conclòs la seva intervenció dient que “després del continu de casos que es donen en el dia a dia, ha arribat ja el moment de dir que estem tips de ser convidats de pedra. Volem interacció perquè creiem que aquesta és la nostra responsabilitat com a representants de l’oposició”.
 
A partir d’aquesta situació concreta que els cinc representants consideren “un greu error comés per l’equip de govern”, les seves queixes s’han centrat en d’altres reflexions més generals relacionades amb els consells participatius, 27 actualment en funcionament, dels quals han dubtat de la seva utilitat per considerar-los “poc representatius a nivell ciutadà”.
 
En aquest sentit han criticat el fet que alguns d’ells, cas del consell de seguretat, “es convoquin molt de tant en tant i d’altres, gairebé mai”. El consell de seguretat, ha remarcat Mur, “es va reunir per última vegada l’any 2010”. A través d'un comunicat conegut unes hores després, els cinc grups municiapals es ratifiquen dels fets ja coneguts. "En resum, la oposició és unànime a l’hora de detectar deficiències importants en el funcionament de la gran majoria dels òrgans de participació i exigeix al govern un replantejament d’aquest funcionament per garantir una participació ciutadana efectiva", afirmen.
 
 

Edicions locals