Agustí Corominas dóna el fons videogràfic dels Xics a la colla

La donació es farà divendres a la Troca de Roca Umbert

Cultura

Divendres, a la Troca, el director de cinema documental Agustí Corominas donarà el seu fons videogràfic professional dels anys que ha seguit els Xics (1996-2001) a la colla, per al seu arxiu i per facilitar-li l’elaboració de produccions amb material històric.


El fons consta d’una trentena de cintes en formats professionals on s’hi poden veure moments importants tant de les actuacions castelleres com de l’activitat social dels Xics. Entre altres imatges, hi ha el primer 2 de 8 amb folre descarregat dels Xics de Granollers, assolit el 3 d’octubre de 1999 a la Roca del Vallès. Aquest fons s’incorporarà a l’arxiu de la colla que els darrers anys està creant la periodista i castellera Elisenda Cuquet.

Corominas és director de cinema i de documentals especialitzat en temàtiques socials, memòria històrica, educació i cultura popular i tradicional.

Va tenir la productora audiovisual Metròpoli Video Films, que juntament amb l’empresa de Fèlix Miret Team Towers, va produir el documental Castellers del món (2007). També és l’autor del curtmetratge L’enxaneta (1993), rodat en 35 mm, i d’un CDRom interactiu elaborat per al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que tracta sobre les colles, la música, la història i la tècnica dels castells.

Ha seguit els Xics de Granollers amb les seves càmeres des de 1996 fins a 2001 i ha pogut captar molts moments d’aquells anys. Corominas sempre ha estat vinculat a la colla i també va ser casteller dels Xics.

Edicions locals