Quim Rueda, artista resident de Roca Umbert, realitza l’animació del curt ‘Hōfuku-Revenge’

La productora Dawn Melodies Productions ha rebut dos premis per aquest audiovisual

Cultura

La productora vallesana Dawn Melodies Productions, amb seu a Parets del Vallès i formada pel granollerí Tony Navarro i Anaís Medina, ha realitzat el curtmetratge Hōfuku-Revenge’ que ha comptat amb l’animació realitzada per l’artista granollerí, i resident a Roca Umbert, Quim Rueda que també és l’autor del cartell oficial. “L’any passat, al mercat Spamdarts de Roca Umbert, em va proposar fer l’animació del curt”, explica Rueda.


Hōfuku-Revenge submergeix a l'espectador en una història de ciència ficció, amb tocs de suspens i erotisme. Basada en llegendes japoneses, la història explica les peripècies del seductor Hèctor i la seva relació amb la Luna. És época d’exàmens i l’Hèctor prepara el seu treball final amb ella. Tot dóna un gir inesperat quan ella descobreix que aquest l'ha estat enganyant i aquest farà el possible per acabar el treball a temps i aconseguir l'aprovat. “Hi ha un llibre que surt a la història i té un enigma. Aquí és on passa la història i hi trobem l’essència japonesa. La manera d’introduir la història és més occidental”, diu l’artista granollerí que afegeix que "un minut del curt és animació i explica les incògnites que et queden del vídeo".

Quim Rueda, de 24 anys, va estudiar a l'Escola Superior d'Art i Disseny Pau Bargallo (Badalona) i va guanyar la Beca de Disseny Jove 2015-2016 on va realitzar la imatge corporativa del GRA. Fa tres anys que resideix a Roca Umbert i al març farà una residència a un centre artístic de Kyoto gràcies a una beca que li han concedit.
 
El rodatge del curt, que dura 10 minuts, es va fer a Barcelona, Blanes i Còrdova durant el mes de gener.
 
Premis i projecció internacional
El curtmetratge ha guanyat dos premis: Millor Animació al 12 Months Film Festival de Romania i Millor Direcció al Direct Monthly Online Film Festival dels Estats Units.
 
El curt també ha estat projectat a Festivals Internacionals (Austràlia, Mèxic, Argentina) i a nacionals (Begur, Girona). La peça audiovisual també va rebre dues nominacions com a finalista en la categoria a Millor Direcció al Festival Cylnema en Curt, celebrada a Valladolid, i finalista a Millor Curt Experimental a Londres.

Tot i que encara no tenen data, està previst que el curtmetratge es projecti a Granollers.

Edicions locals