Al gener l’Hospital gestionarà el seu pàrquing i n’abaratirà el preu

L’equipament, construït el 1984, serà rehabilitat i tindrà 400 places per a vehicles

Economia

El 31 de desembre finalitza l’actual contracte d’explotació del pàrquing de l’Hospital General que gestiona des de l’any 1984 l’empresa Promociones Urbanísticas del Vallès (Proursa). El final del contracte permetrà, com així decidia al juny el patronat de la Fundació Hospital-Asil, que l’equipament, repetidament posat en qüestió per l’elevat preu del servei –3 euros l’hora–, passi a ser gestionat directament per l’Hospital, la qual cosa permetrà, segons fonts del centre, abaratir-ne els preus. 
 

“Aquest és un dels avantatges que repercutirà directament en benefici dels usuaris, que també es trobaran amb altres millores que l’Hospital efectuarà a partir de gener i que afectaran tot l’equipament”, assenyala Carme Padullés, directora econòmica i de serveis del centre. Malgrat que l’Hospital encara no ha facilitat les tarifes, Padullés indica que “els preus seran similars o inferiors als que es paguen en altres pàrquings a la ciutat”.
 
Construït el 1984
La concessió inicial del pàrquing construït per l’empresa Proursa era de 25 anys, un temps que es va allargar d’acord amb l’Hospital, ja que l’empresa va considerar que el cost final va ser superior al previst. Encara va ser necessària una altra pròrroga de cinc anys per situar el contracte d’acord amb les parts, tot i que en aquest cas l’empresa va passar a pagar un cànon d’explotació anual a l’Hospital. Ara, la Fundació tenia dues opcions: tornar a treure a concurs l’explotació del pàrquing o decidir, com ha fet, assumir-ne directament la gestió.
 
400 places i automatitzat
El projecte en el qual estan treballant els equips tècnics de l’Hospital preveu canvis en tot el recinte del pàrquing per millorar-ne l’accessibilitat –comptarà amb una doble entrada i una doble sortida–, s’adequaran les marquesines que hi ha actualment; s’arreglarà el paviment i es pintaran les 400 places de les quals constarà; es posaran màquines de pagament amb targeta de crèdit, funcionarà una màquina de lectura de matrícules i s’hi instal·laran també, en connexió amb les ja existents al centre sanitari, càmeres de seguretat.
 
Els responsables del nou projecte estudien fórmules pel que fa al cobrament per hores, dies o abonaments mensuals. “En tots els casos tindrem en compte els interessos generals de tothom, pensant especialment en l’ús d’aquelles persones que vénen a l’Hospital durant dies o setmanes a tenir cura dels seus familiars”, diu Padullés.
 
Cap altre espai cobra 3 € l’hora
Tot i que en alguns aspectes no són comparables -el de l’Hospital és utilitzat majoritàriament pels usuaris del centre sanitari- els preus que ofereixen els pàrquings de la ciutat són ara més econòmics. Els preus són els següents: -Pàrquing Can Comas: carrer Sant Jaume. Preu per minut, 0,04 euros; hora, 2,50 euros. -El Sot: plaça Barangé. Del minut 1 al 60, 0,0547 euros per minut; resta de minuts, a 0,0498 euros. -Sant Carles: carrer Sant Jaume. Del minut 1 al 10, 0,06 euros per minut; resta, 0,04 euros minut. -Teatre Auditori: carrer Ponent. Per minut, 0,044 euros; hora, 2,65 euros (cobren tres hores com a màxim i s’hi pot estar 24 hores).
 

Edicions locals