Carme Forcadell rep el suport de 150 persones a la plaça de la Porxada

La convocatòria ha estat realitzada aquest vespre per l’ANC, Òmnium i l’AMI

Política

Convocat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i l’Associació de Municipis Independents (AMI), unes 150 persones han assistit aquest dimecres a les 8 del vespre, a l’acte de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investiga per un pressumpte delicte de desobediència i prevaricació.
 


En nom dels convocats, el delegat territorial de Granollers de l’ANC, Adolf Belio, ha llegit un comunicat tot just davant l’Ajuntament. Belio ha assenyalat que “sortim de nou al carrer per expressar la nostra ferma voluntat i l’insubornable compromís en la democràcia de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten. Actuem amb el convenciment de la validesa del principi recollit a la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, aprovat pel Parlament el 23 de gener de 2103, quan proclama que el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i sobirà”.

Després de denunciar la manca de voluntat del govern espanyol per resoldre democràticament un problema, el representant de l’ANC ha dit que “la judicialització de la política ha empobrit irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic”. El manifest destacava igualment que “els qui no han guanyat a les urnes el suport de la majoria no poden imposar el silenci a les nostres institucions amb amenaces d’inhabilitació contra els càrrecs electes institucionals”.

Pels convocants, “el referèndum és la solució de més alt consens en els sistemes democràtics avançats per acordar les grans decisions de futur”. Tot demanant que “no es judialitzi la política”, l’ANC, Òmnium i l’AMI han convidat als assistents a acudir a la convocatòria que es farà demà al matí a Barcelona amb el mateix objectiu.

Abans de cantar Els Segadors, s’han sentit crits de “botiflers, botiflers”, en contra dels socialistes de l’Ajuntament. 

Edicions locals