Alumnes de l'IES Antoni Cumella presenten 'El túnel de Mai Més' al Teatre Auditori

La instal·lació neix arrel de la reflexió que els estudiants han fet a partir de l'obra 'La desaparició de Wendy'

Societat

"Al túnel de mai més hi hem representat i dipositat els nostres records i somnis. Hem demostrat que no només els adults són capaços de fer grans coses", ha explicat Aya El Khamlichi, alumna de quart d'ESO i d'escenografia de l'IES Antoni Cumella i participant de la instal·lació El túnel de Mai Més.


El muntatge, que s'exposarà aquest cap de setmana al Teatre Auditori i s'ha presentat aquest matí al mateix equipament, és el resultat del treball de reflexió al voltant de l'obra La desaparició de Wendy, de Josep M. Benet i Jornet, que tindrà lloc dissabte al TAG.    

La proposta forma part del projecte de treball comunitari Coenzims, que promou activitats socioeducatives vinculades a la programació del Teatre Auditori. Ja és el segon any que els alumnes del Cumella participen en aquest projecte, l'any passat van realitzar una instal·lació que portava de títol La maquina particolare i estava relacionada amb l'obra Una giornata particolare

Durant una setmana, la psicòloga Laia Porta, experta en treball amb adolescents, els va ajudar a reflexionar sobre com es veuen ells mateixos, ara i en el futur. La instal·lació mostra el trànsit de la infantesa a la vida adulta, els desitjos no resolts de cada etapa i la seva visió del futur. "A la banda dreta, hem representat petites escenografies de cada moment: al passat una habitació de nen; al present un estudiant a classe sobrepassat pels estudis; al futur, un llibre gegant amb els fulls en blanc. A la banda esquerra, hem deixat per escrit els nostres desitjos no complerts de la infantesa i de la nostra vida actual. Us convidem a deixar per escrit també els vostres desitjos i que ens ajudeu a escriure un futur que hem representat amb un llibre en blanc", ha afegit Aya El Khamlichi. 

Josep Mayoral, alcalde de la ciutat, s'ha adreçat als alumnes dient que "aquest projecte obre una porta perquè us pugueu explicar. Si les portes no s'obren, feu la feina per obrir-les vosaltres". 

Més accions de Coenzims
A Coenzims el punt de partida és una obra o espectacle programat al Teatre Auditori, amb una temàtica que es treballa amb un col·lectiu determinat, que no accedeixi de manera habitual a l'oferta cultural de la ciutat. 

Ekilibris (2015), La màquina particolare (2016) i Només són dones (2016) són alguns dels projectes fets fins ara, amb estudiants de secundària. Laura Llamazares, responsable de programació del TAG, va explicar que properament hi haurà dos projectes més en marxa de Coenzims. Un serà a partir de l'obra Avui no sopem on els actors més veterans de l'espectacle oferiran una xerrada a la gent gran de l'Espai Actiu i posteriorment es farà una instal·lació per reflexionar sobre el paper dels avis a la societat. 

D'altra banda, l'Esbart Dansaire oferirà un taller als infants del Centre Obert Font Verda a partir de l'espectacle Ballant al cel, com un estel (9 d'abril) que portaran al TAG.

Edicions locals