Més de 2.000 persones omplen la ciutat de festa i color

Un total de 25 comparses han desfilat aquesta tarda pels carrers de Granollers

Cultura

Un any més les comparses del Carnestoltes, formades per unes 2.200 persones, han omplert la ciutat de colors, festa i algunes també de reivindicació. És el cas de la comparsa de l'Associació de Veïns Joan Miró que amb el lema "España es un circo" ha criticat la situació política actual del país i s'ha emportat el premi a la comparsa més crítica. 


La millor comparsa d'AMPA ha estat la de l'Escola Salvador Espriu formada per 180 persones disfressades de camaleons i amb el lema "No desviem la mirada. La cultura mai camuflada". Els de l'AMPA de l'Estel, que anaven disfressats de Michael Jackson, ha rebut un accèssit així com la comparsa dels Increïbles, formada per un grup d'amics de Bellavista i ambientada en la pel·lícula de Pixar. 

La presència cintematogràfica també ha estat premiada i la millor comparsa acompanyada de carrossa o vehicle guarnit ha estat per l'escola de dansa Gris Dance que estava ambientada en la pel·lícula Río i anaven disfressats de guacamais. 

La presència de comparses formades per gent boliviana ha sigut molt nombrosa i una d'elles, l'Associació Ayopaya i Intocables Morenada ha guanyat el premi a la millor comparsa local. Altres comparses que han portat el folklore bolivià a la ciutat han estat la de Somos Tinkus San Simón, els Cambas guapos, Caporales San Simon USA-BCN i Bolivianos del Corazón. 

Els del Hogar Extremeño de Canovelles, vestits de llaminadures, han guanyat el premi a millor coreografia en moviment durant el recorregut. D'altra banda, l'associació medieval fantàstica La hermandad del Acero, que era el primer que participaven a la rua i els seus participants anaven disfressats d'orcs, s'ha emportat el premi de la comparsa més creativa i original. 

Les altres comparses que han participat a la rua han estat la d'Inserso Khan (seients d'atraccions amb gent jubilada assentada), la de Monstres de Colors, l'AMPA Salvador Llobet (cartes), l'AMPA Granullarius (joc ¿Quién es quién?), el Centre Shindia (ballarines de bollywood), Centres Oberts de Granollers (egipcis), l'AMPA Mestres Montaña (màquines de boles de xiclet), Tribu Urban Center (ballarins), escola de ball Rítmic (animals), April School of English (Robin Hood), associació Feco (elfs) i un grup d'amics de Montcada i Reixac (tribu). 

L'associació de veïns de Can Gili per celebrar els seus 50 anys s'han vestit de ventalls, aladins i ballarines de cancan, tres de les disfresses que ja havien triat a altres rues d'altres anys. 

La rua ha sortit a les 18 h del carrer Roger de Flor i, encapçalada pels Diablots, ha passat pels carrers Lluís Companys, Camp de les Moreres, Francesc Macià, plaça de la Corona, carretera amunt i trencaran per Sant Roc fins a arribar a la Porxada. Allà el Tres Rals de Can Solda ha animat el veredicte i ha fet desfilar cada una de les comparses a dalt de l'escenari, abans de l'entrega de cada un dels premis. 
 

Edicions locals