L'Arxiu incorpora més de 2.000 documents gràcies a les donacions de 2016

S'han fet 43 donacions i cessions de material entre els anys 1831 i 2016

Societat

L'Ajuntament va agrair dilluns públicament les aportacions documentals de l'any anterior amb un acte institucional. En aquesta ocasió, han estat 43 ingressos (donacions i cessions), gairebé tots amb destí a l'Arxiu Municipal de Granollers. En concret: 1.813 fotografies en suport paper, 793 digitalitzades, 1 vídeo, 7 enregistraments audiovisuals digitalitzats, 1,46 m de documents (manuscrits, mecanografiats i impresos), 284 documents digitalitzats i 356 cartells i programes, en total. Tot plegat, dels anys 1831 a 2016.


Aquestes donacions i cessions són de particulars, associacions, entitats i una empresa: Palmira Antich Salamero, Francina Bages Bellet, Joaquim Campistrón Téllez, Joaquima Canal Fontanals, Josep Castells Camp, Francesc Circuns Maragarit, Paco Cruz Corral, Elisenda i Jordi Cuquet Pedragosa, Josep de Dios Santamaria, Joan Espuña Molas, Salvador Estany Bassa, Josep Estapé Guàrdia, Ramon Ferrandis Noguera, Conxita Font Girgas, Lola Gadea Vila, Francesc Garrell Saló, Teresa Garrell Traveria, Nicolau Guanyabens Calvet, Josep Mas Fàbregas, Èlia Montagud Blas, Josep Moreno Cros, Joan Mundet Bellavista, Joan Parera Valls, Enric Pey Camps, Marta Pla Pujal, Josep Maria Pou Riera, Federico Ramos Martínez, Jordi Resina Oller, Manuel Reyes Ruiz, Jordi Riera Pujal, Julián Rodríguez López, Francisco Sáiz Parreño, Montserrat Sol Prades i Francesc Soley Güells, així com Associació de Veïns Barri de l'Hostal, Coral Polifònica de Granollers, El Tot Granollers i Vallès Oriental, Imagina't un Granollers amb + color i Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

Les seves donacions i cessions també són cabdals; esdevenen testimonis d'història local, que, un cop descrits i classificats, es posen a l'abast de tothom perquè es puguin consultar, com altres documents de la ciutat. En el cas de les donacions i cessions fetes durant l'any 2016, es podran consultar a l'Arxiu Municipal de Granollers (39 de les aportacions fetes) o bé, a l'Hemeroteca Municipal Josep Móra (4 d'aquestes aportacions), on es conserven des de l'any passat.

Després de l'acte anual d'agraïment per les donacions i cessions que incrementen el patrimoni local, es va fer la visita inaugural a la nova exposició de fotos de l'Arxiu Municipal de Granollers: Antics escenaris de teatre.

Edicions locals