Una passera sobre la via unirà la Font Verda i el centre

La urbanització del sector del passeig de la Muntanya començarà aquest març, i inclourà un parc i habitatges

Societat

L’Ajuntament ha anunciat la construcció d’una passera per a vianants sobre la via del tren entre els barris de la Font Verda i el Centre, que s’executarà en el marc de la urbanització del sector del passeig de la Muntanya on fins ara hi havia un aparcament provisional (PAU 27 del POUM).


El pont es construirà a l’altura del carrer Ausiàs March i connectarà la zona amb l’aparcament de vehicles que hi ha actualment a l’antiga pista d’handbol –un espai que el planejament preveu convertir en un equipament públic–. El consistori creu la passera estarà enllestides en els propers 8 o 10 mesos. La regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, assegura que el pont tindrà “un ample suficient i generós per a vianants i bicicletes”.

Les obres, seguint el planejament urbanístic públic, aniran a càrrec dels propietaris dels terrenys i de la constructora Sorigué, que presideix la junta de compensació del sector de 17.127 metres quadrats al passeig de la Muntanya, al costat de llevant de la via.

L’actuació, prevista en el planejament des de 1984 –quan es va aprovar una modificació del PGOU–, es va incorporar a l’actual POUM de 2007 i el projecte de reparcel·lació es va aprovar el 2012. Ara “la voluntat dels propietaris farà que esdevingui una realitat”, indicava Oliveres.

Sorigué preveu iniciar els treballs per la urbanització de l’entorn abans d’emprendre la construcció d’habitatges –un màxim de 171 pisos– que preveu el planejament. De fet, gran part dels terrenys (11.716 metres quadrats) es destinaran a vialitat i a zona verda, mentre que 3.086 seran zona edificable –els 2.325 metres restants a tocar de la via s’han de destinar a l’àmbit ferroviari–. El pla preveu cinc edificis plurifamiliars, repartits en tres zones, amb diferents alçades, d’entre la planta baixa i 7 pisos màxims a la banda de Francesc Ribas i els 5 de la façana del passeig de la Muntanya. L’alcalde, Josep Mayoral, recordava que es va apostar “per incrementar l’espai verd, a canvi de certa alçada dels edificis”.

El camí i el parc
El regidor d’Obres, Albert Camps, ha exposat els detalls del projecte del parc, pel qual transcorrerà una camí de 3 metres d’amplada de nord –des de la rotonda de l’Hospital– a sud –per enllaçar amb la passera i l’actual pineda, que es mantindrà–.

Al parc s’hi plantaran 50 nous arbres i 552 arbustos. Hi haurà 3.000 metres quadrats de gespa, que es regarà per degoteig, i s’instal·larà enllumenat de Led.

“Serà una injecció de verd molt notable en una zona densa de la ciutat i, gràcies a la passera, aquesta millora s’estendrà a l’altra vora de la via”, destaca Oliveres. Per a l’alcalde, aquesta urbanització també posarà solució a uns espais actuals “de difícil manteniment, que passaran de ser els darrers a ser una façana”.

Edicions locals