El Club Natació cedeix més de 3.000 fotografies del seu fons a l'Arxiu Municipal

Dilluns va tenir lloc a la Sala Tarafa l'acte de signatura entre l'Ajuntament i l'entitat, que celebra 50 anys

Cultura

El Club Natació Granollers ha cedit un fons de més de 3.000 fotografies a l'Arxiu municipal de Granollers (AMGr). L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el president del CNG, Josep Maria Mas, van signar dilluns el contracte de la donació del fons fotogràfic d'aquesta entitat esportiva a favor de l'Ajuntament de Granollers a la Sala Tarafa.


Amb aquest contracte, es regulen les condicions d'aquesta donació i els usos i les obligacions previstos. Entre d'altres, el tractament arxivístic, que en permetrà la consulta pública a l'AMGr, on es conservarà com a Fons Club Natació Granollers. En concret, aquest club ha donat a l'arxiu un conjunt aproximat de 3.100 fotografies, en suport paper i en diversos formats. Hi destaquen imatges de la construcció de la primera piscina municipal, de l'any 1967 i fotografies relacionades amb les diverses modalitats esportives del CNG, fins a l'any 2003.

L'acte de signatura d'aquesta donació s'ha fet coincidint amb l'inici de la celebració dels 50 anys del club, que es fa a la Sala Tarafa fins al 19 de març. Precisament, moltes d'aquestes fotografies es poden veure a la sala, a l'exposició 50 anys d'història del Club. Des d'aquest dimarts, la Sala Tarafa ha acollit diverses xerrades que tenen continuïtat avui amb una conferència de Xesco Espar, coach esportiu (19 h) i demà, divendres, amb una taula rodona a càrrec de Marc Vilà, psicòleg esportiu del club (19.30 h) amb diversos esportistes de l'entitat.

Edicions locals