L'art viu, sobre la mort, d'Abel Azcona

L'artista de Pamplona presenta tres instal·lacions a l'Espai d'Arts

Cultura

Abel Azcona, artista vinculat a l'art processual que fusiona la fotografia, el videoart, l'escultura, la performance i la instal·lació que ha exposat arreu del món, va inaugurar, dijous, l'exposició Naturaleza muerta a l'Espai d'Arts de Roca Umbert. L'exposició, amb la mort com a tema principal, estava formada per tres instal·lacions on un grup d'actors escenificaven l'assassinat de l'embaixador rus, un tsunami amb més de tres morts i una lapidació. Ara, aquestes instal·lacions es podran veure a través de vídeos i fotografies que s'han fet. El 20 i el 27 d'abril hi haurà instal·lacions noves. 


L'exposició es podrà visitar dimarts i dimecres i es reprendrà dimarts 18 d'abril, just després de Setmana Santa. 

Artista internacional
Aquesta exploració artística de marcat accent autobiogràfic indaga en temàtiques relacionades amb els drets humans, la injustícia social, qüestions de gènere, la prostitució, l'abandonament, l'abús i el maltractament infantil. Altres àmbits que aborda són el feminisme, la sexualitat, la pornografia, les desigualtats, la política, el terrorisme i la religió.

Més de 500 projectes performatius i un centenar d'exposicions individuals a tot el món converteixen Abel Azcona en un nom clau en l'art social i polític. La seva obra s'ha vist en més de quaranta països d'Amèrica, Europa, Àfrica i Àsia. El Museu d'Art Contemporani de Bogotà i la seva ciutat natal, Pamplona, li han dedicat exposicions retrospectives, la darrera, amb més de tres-centes peces dels anys 2015 i 2016.

Edicions locals